Akaryakıt satışı son bir ayda yüzde 0,3 azaldı

Akaryakıt satışı son bir ayda yüzde 0,3 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 Aralık ayına ait Perakende Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı.

Sümeyra kırca'nın haberi:

Buna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2013 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 3,2 azalırken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,3 arttı. Otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,3 azaldı.

Söz konusu ayda, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 arttı. Geriye dönük bir yılda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 6 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,6 arttı. 2013 yılı Aralık ayında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ise bir önceki aya göre yüzde 1 azaldı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,7 azalırken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,2 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 11, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 8,2 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 11 arttı. 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2013 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacmi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,4 artarken, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış perakende ciro ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,2 artarken, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,7 oranında arttı

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.