Akademisyenler Osmanlıca için toplanıyor

Akademisyenler Osmanlıca için toplanıyor

Kırıkkale'de, 10'dan fazla ülkeden 80'in üzerinde akademisyenin katılacağı sempozyumda Osmanlıca yeniden ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra protokolün önemli ölçüde katılımı beklenen sempozyumda, Osmanlıca'nın tarihi, tarih içerisindeki yeri, Osmanlı kültür ve medeniyeti içerisindeki önemi, geçmişten geleceğe Osmanlıca'nın eğitimi ve Osmanlıca'nın günümüzde gerekliliği gibi konular üzerinde durulacak.

10'dan fazla ülkeden 80'in üzerinde akademisyenin katılacağı sempozyumun düzenleme kurulu başkanı ve aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, sempozyumun Osmanlıca üzerine yapılmış en önemli bilimsel faaliyetlerden biri olacağını ifade etti. Baş, "Sempozyum, Osmanlıca dili üzerinde yapılması gerekli olan ve Cumhuriyet dönemi boyunca eksik kalan araştırma, tahlil ve incelemelerin yapılmasına teşvik etmesi bakımından önem arz ederken, diğer taraftan günümüzde başta Balkanlar olmak üzere, diğer Türk devletleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve katkı sağlamasına zemin oluşturması bakımından da önem arz etmektedir" dedi.

Sempozyum herkese açık düzenlenecek

Sempozyuma ilginin oldukça yüksek olacağı beklentisinde olduklarını belirten Prof. Dr. Eyüp Baş "Sempozyumumuza, bu alanda çalışma yapan bütün akademisyenleri, konunun uzmanlarını ve gelecekte bu alanda çalışma yapmayı düşünen bütün lisans ve lisansüstü öğrencileri bekliyoruz" diyerek, sempozyumun herkese açık olacağını belirtti.

Ülkenin önde gelen Musiki Sanatçısı ve Akademisyen Dr. Fatih Koca'nın da konser vereceği sempozyum, 26 Nisan 2016 Salı günü Saat:10.00'da Kırıkkale Nur Camii Konferans Salonu'nda başlayacak ve iki gün sürecek.
 

Sempozyumda Osmanlıca'nın tarihi, tarih içerisindeki yeri, Osmanlı kültür ve medeniyeti içerisindeki önemi, geçmişten geleceğe Osmanlıca'nın eğitimi gibi konular işlenecek.
Sempozyumda Osmanlıca'nın tarihi, tarih içerisindeki yeri, Osmanlı kültür ve medeniyeti içerisindeki önemi, geçmişten geleceğe Osmanlıca'nın eğitimi gibi konular işlenecek.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum