AKAD üyelerinden Suriyelilere yardım

AKAD üyelerinden Suriyelilere yardım

Malatya Aktif Kadınları Derneği (AKAD) üyesi iş kadınları, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilere giyecek yardımı yaptı.

Dernek üyesi iş kadınları, Fatih köyü yakınlarındaki Malatya Beydağı Dinlenme Tesisi adlı konteyner kenti ziyaret ederek Suriyelilerle bir araya geldi. Tesis yetkilileri, dernek üyesi kadınlara, Suriyeli misafirlere sunulan hizmetleri, meslek edindirme kurslarını, eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konteyner Kent Sorumlu Yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, yerleşkeye 12 Haziran 2013 itibarıyla Suriyeli misafirleri kabul etmeye başladıklarını belirtti. Aradan yaklaşık 6 ay geçtiğine işaret eden Yazıcıoğlu, peyderpey misafirlerin buraya AFAD tarafından yerleştirildiğini ve 7 bin 200’ü aştığını dile getirdi. Suriyeli sığınmacılara 685 görevli personelle hizmet verdiklerini anlatan Yazıcıoğlu, konteyner kentte bulunan okulda 2 bin 761 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Suriyelilere AFAD tarafından verilen 'AFAD Gıda Kartı' ile aylık kişi başı 80 lira gıda için yükleme yapıldığını kaydeden Yazıcıoğlu, her konteynere bir yağlı radyatör ısıtıcı ve yemeklerini pişirmek için tüm ailelere elektrikli ocak dağıtıldığını söyledi.

AKAD Başkanı Mine Karaca da dernek olarak Suriyeli misafirler için giyecek yardımı yaptıklarını ifade etti. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilere kış şartlarında yanlarında olmaya çalıştıklarını söyleyen Karaca, “Suriye’de iç savaş nedeniyle binlerce insan yaşamını yitirdi. Kurtulanlar Türkiye ile birlikte çevre ülkelere sığındı. Malatya’ya yerleştirilen Suriyeli misafirlerimize hem giyecek yardımı yaptık hem de onların durumlarını bizzat görmek için konteyner kenti ziyaret ettik. Dernek üyelerimizin yardım konusunda duyarlılığını artırmak için gayet güzel bir ziyaret oldu. Konteyner kentte misafirlere iyi imkanlar sunulduğunu görmek bizi mutlu etti. İnşallah biz de bunlara destek olacağız. Ramazan ayında da nitekim misafirlerimize iftar yemeği vermiştik. Aynı şekilde yardım etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.