Ailesi katı bir Budist olan genç İslamiyet'i seçti

Ailesi katı bir Budist olan genç İslamiyet'i seçti

Singapur uyruklu 25 yaşındaki Kane Lim, Müslüman olarak ''Yusuf'' ismini aldı

Bursa Müftülüğüne başvuran Kane Lim, (Yusuf) İl Müftüsü İzani Turan'ın katıldığı ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kane Lim'in arkadaşı Abdülcelil Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da öğrenci olduğunu ve yaz tatili için Singapur'a gittiğini söyledi. Burada Kane ile tanıştığını kaydeden Bayar, ''Orada Emirsultan Vakfı'nın şubesine gittim. İslamiyet'i anlatmak için çalışmalar yapıyorduk. Kane ile orada tanışıp arkadaş olduk. Oruç tutmak istediğini ve İslamiyet'e ilgisinin olduğunu söyledi. Birlikte oruç tuttuk, teravih namazlarına gittik.'' dedi.

Bir otistik tedavi merkezinde görevli Kane'nin Singapur'da yaşarken camiler ve İslam dinine çok meraklı olduğunu anlattığını dile getiren Bayar, şunları söyledi:

''Onu İstanbul'a çağırdım. Buraya geldi ve camileri gezdik, namaz kıldık. Bir hafta sonra Müslüman olmak istediğini söyledi. Ben de bunun için yapacağı tek şeyin Kelime-i Şehadet getirmek olduğunu anlattım. Sonra Bursa'ya geldik. Ailesinin katı bir Budist olduğunu söyledi. Şefkat abidesi bir arkadaşımız, nerede bir çocuk görsün, nerede yardım isteyen birini görsün dayanamıyor. Ailesi İslamiyet'e merakını biliyormuş ama burada tam anlamıyla Müslüman olacağını bilmiyorlar.''

Müftü İzani Turan ise ''ihtida'' töreninin ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Kane'ye, ''Kazanç senin kazancın. Biz de bir din kardeşi kazandık. Kardeşlerimize bir kardeş daha eklemiş olduk. Statüsü, görevi ne olursa olsun iman ettikten sonra herkes bizim dinde kardeşimizdir.'' diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum