'Aile Sosyal Destek Projesini terörden etkilenen aileler için uyguladık'

'Aile Sosyal Destek Projesini terörden etkilenen aileler için uyguladık'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, ASDEP'i yaygınlaştırmak ve bu dönemde de gerçekten bütün Türkiye projesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev alacak personelin mülakatına katılan Şahin, ASDEP'i yaygınlaştırmak ve bu dönemde de gerçekten bütün Türkiye projesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bugün de Bitlis'te alacakları ASDEP uzmanlarının mülakatına katıldıklarını ifade eden Şahin, "Mülakat sonucu 16 kişi alacağız. Bu kişilerin mülakatlarında çok hassas davranıyoruz. Sadece sosyoloji değil, psikoloji mezunları ile sosyal çalışmacılar, aile ve tüketici bölümünden mezun olanlar gibi çoklu bir kombinasyon içerisinde alımları yapmaktayız. Hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

"Bu bir Türkiye projesidir"

ASDEP uzmanlarının sadece terör mağduru ve terörden zarar gören ailelerin değil sosyal yardımlara ihtiyacı olan tüm ailelerle ilgileneceğini vurgulayan Şahin,"Projeyle, her ailenin bir uzmanı ve danışmanı olacak. İlk etapta özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki terör mağduru ailelerimiz için bunu kullandık. Bunu da devam ettiriyoruz. Hem personel alımı hem de ASDEP kapsamında çalışmalarımız devam etmekte. Belki öncelik olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılar sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde terörden etkilenen ailelerle ilgili olarak bu projeyi uyguladık. Ancak bu bir Türkiye projesidir. Bu ailelerimize sosyal yardımlar anlamında da ciddi yardımlarımız var. Her ilde terörden zarar gören ailelere yardımlar sunuyoruz. Bu bir hükümet politikasıdır.'' şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.