Aile meclisleri TBMM'den daha önemlidir

Aile meclisleri TBMM'den daha önemlidir

Kocaeli Kitap Fuarı’nda Vehbi Vakkasoğlu hayranları ile bir araya geldi.

Kocaeli Kitap Fuarı'nda Vehbi Vakkasoğlu hayranları ile bir araya geldi. Vakkasoğlu, özellikle çocukların sevgiyle eğitim almalarının gerektiğini söyledi. Vehbi Vakkasoğlu, eğitimin merkezine sevgiyi koymamızın gerektini vurgulayarak, "Sevgiyi eğitimimizin merkezine koymazsak, o eğitim değil, öğretim olur. Bizim toplumumuzda da öğretimi eğitim gibi algılama yanlışına düşüyoruz" dedi.

Onlarca yazarın ağırlandığı Kitap Fuarında konuşan Vehbi Vakkasoğlu, "Müslümanın matematiği, müslüman olmayan natenatikle aynı değildir. Çünkü Müslümanın matematiğinde helal 2TL, haram 12 TL'den daha fazla ve hayırlıdır. Onun içindir ki; bazen bin kişiye konuşmak yerine, 1 kişiye konuşmak daha hayırlıdır" dedi.

Peygamber Efendimizin eğitim konusunda örnek alınmasına değinen Vakkasoğlu, "Bütün güzellikler Efendimizden, kötülükler ise nefsimizdendir. Sevgi merkezli bir eğitim vereceksek eğer Efendimizin hayatından örneklere bakmamız yeterlidir. Çocuklarımıza sevgiyle eğitim vereceksek Efendimizin davranışları ışığında bunu yapmalıyız. Bunu yaparsak Batı'ya da onların bilmedikleri sevgi merkezli eğitimi göstermiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Aile içi toplantıların çok önemli olduğunu savunan Vehbi Vakkasoğlu, "Günde 15 dakika ailenizle oturup birbirinizin, çocuklarınızın sohbetlerinizle kalplerine girin. Siz büyüklerin kalplerine girmediğiniz çocuklarınız, başkalarının yönlendirmesine maruz kalabilir. O yüzden Aile meclisleri TBMM'den daha önemlidir. Çekirdekte güzel, sevgi dolu bir toplum olursak sağlam bir gençliğe, sevgi dolu bir eğitime sahip oluruz" şeklinde konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.