Aile hekimine gitmeyene mektup

Aile hekimine gitmeyene mektup

Aile hekiminize hiç gitmediyseniz sağlık Bakanlığı'ndan mektubunuz var.

Sağlık Bakanlığı, aile hekimine hiç gitmeyen hanelere mektup gönderecek.
Manisa'da, 2013 yılı içerisinde aile hekimine kayıtlı vatandaşların yüzde 20'sinin hiç aile hekimine gitmediğini belirten Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, ülke genelinde aile hekimlerine hiç gitmeyen ailelerin reislerine Sağlık Bakanlığı tarafından bir mektup gönderileceğini söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, 2013 yılına ait aile hekimi kayıtları hakkında açıklamalarda bulundu. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İl genelinde 2013 yılında vatandaşlarımızın aile hekimine başvuru sayısı 4 milyonu geçmiştir. Bunun kişi başına yıllık ortalaması 3.1'dir. Bu oran genel olarak gelişmiş ülkelerdeki standartlara uygundur. Ancak, ilimizde yaptığımız araştırmalarda 2013 yılı içerisinde aile hekimlerimize kayıtlı vatandaşlarımızda yüzde 20'sinin 1 yıl boyunca hiç aile hekimine gitmediğini aile hekiminden hizmet almadığını görmekteyiz. Tabi bunun çeşitli nedenleri var. Bazı vatandaşlarımız rahatsızlığı olduğunda aile hekimine gitmeden doğrudan devlet veya üniversite hastanesine gitmektedir. Bu aslında uygun ve doğru olan bir yöntem değildir. Aile hekimi vatandaşlarımızı ailesi ile bir bütün olarak değerlendiren onun bütün geçmiş kayıtlarını tutan bütün bilgilere sahip olan bir hekimdir. Öncelikle aile hekimine gidilmelidir. Orada tedavisi mümkünse orada yapılması gerekiyor. Çünkü gerekmeyen bir kişinin hastaneye gitmesi orada gereksiz yığılmalara neden olacak. Gerçekten hizmet alması gereken vatandaşlarımızın daha geç ve zor hizmet almasına neden olacaktır.”

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AİLE HEKİMİNE GİTMEYENLERE MEKTUP

Ziya Tay, konuşmasında, diğer bir sebebin de vatandaşların herhangi bir rahatsızlığı ve şikayeti olmaması nedeniyle aile hekimine gitmemiş olabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın öncelikli görevinin vatandaşların hasta olmasını engelleyici çalışmalar yapmak olduğunu anlatan Tay, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu nedenle aile hekimine müracaat etmek için hasta olmak gerekmiyor. Biz vatandaşlarımızın hasta olmasa bile yılda en az bir kez aile hekimlerine başvurmalarını, 15-49 yaş arası bayanların en az altı ayda bir hiç bir rahatsızlığı olmasa bile aile hekimine gitmelidir. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanımızda bir yıl boyunca hiç aile hekimine başvurmamış ailelere bir mektup göndermeyi planlıyor. Onların aile hekimlerine gitmeleri ve aile hekimlerinden hizmet almalarını öneren bir mektup göndermeyi planlamaktadır. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı'ndan bir mektup aldığınızda kimse şaşırmasın. Bu aile hekimlerine olan müracaatı sağlamak için vatandaşlarımıza gönderilen bir tavsiye mektubudur.”

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.