Ahmet Özhan: Allah’a teslim ol, adaletine sığın zamanını düşünme

Ahmet Özhan: Allah’a teslim ol, adaletine sığın zamanını düşünme

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kerim Vakfı’nın katkılarıyla dördüncüsü düzenlenen Tasavvuf Kültürü ve Musikisi söyleşileri güz dönemi sona erdi.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Görevlisi, sanatçı Ahmet Özhan’ın seslendirdiği tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleşen son programda “Yolun yolunu bilmek: Marifet ahlakı” konusu ele alındı. 

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan konferans salonunda düzenlenen programın moderatörlüğünü Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Bedirhan üstlendi.

“Varlığın mayasında Yaratanını düşünme, merak etme ve bulabilme kabiliyeti vardır”

Ahmet Özhan, her varlıkta güç görme ve zamanla bu gücün kaynağını arama merakının meydana geldiğini söyledi. Varlığın mayasında Yaratanını düşünme, merak etme ve bulabilme kabiliyetinin iç içe olduğunu belirten Özhan, “İnsan denilen varlığın halifesi olarak ortaya çıkmış olan bilinç, şuur kabarcığı mutlaka Yaratanını merak etmek, aramak ve netice itibariyle bunları tahakkuk ettirebilecek bir kuvvede yaratılmıştır” dedi.

“İnsan artı değerinin farkına vardığında Allah’ın sisteminde hizmet edebilme şansına erişebilir”

İnsana verilen özellikler ile Allah’ın sisteminde hizmet edebilmenin mümkün olduğunu söyleyen Özhan, “Kimi ilmi, kimi irfanı, kimi yazısı, kimi sesi, kimi sohbeti ile Cenabı Hakkın sisteminde hizmet edebilir. İnsan kendinde bulunan artı değerin farkına vardığında Allah’ın sisteminde hizmet edebilme şansına erişebilir” dedi.

“Allah adaletini her koşulda tecelli kılacaktır”

Cenabı Hakk'ın kanunlarında eksikliğin söz konusu olamayacağını vurgulayan Özhan, insanın davasını Allah’a devretmesi ve vekil olarak Allah’ı göstermesi halinde kişinin muhakkak karşılığını alacağını ifade etti. “Allah’a teslim ol, onun adaletine sığın, zamanını, zeminini, derecesini düşünme. Hiç şüphe yok ki Allah adaletini her koşulda tecelli kılacaktır” dedi.

“İslam estetiği, tevarüs eden iletişim estetiğidir”

İslam estetiği ile ilgili bilgi veren Özhan, İslam estetiğinin sadece hat, tezhip, ebru konularından ibaret olmadığını belirtti. “İslam estetiğinin en çok açığa çıktığı konu Müslümanların birbirlerine davranış biçimleridir. Bir Müslüman öncelikle kendi halinden, kılığından, kıyafetinden, oturmasından, kalkmasından, konuşma biçiminden sorumludur. İslam estetiğinde rica vardır, nezaket vardır, nazenin vardır. İslam estetiği tevarüs eden iletişim estetiğidir” dedi.

Tasavvuf Kültürü ve Musikisi söyleşileri programına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen Tasavvuf Kültürü ve Musikisi söyleşileri ders dizisi, Mart ayından itibaren her ayın ilk Cuma günü 14.30-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilerek önümüzdeki bahar döneminde de devam edecek.

Kaynak: Merve Özkan-Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.