Ahmet olunca terörist Breivik olunca psikolojik

Ahmet olunca terörist Breivik olunca psikolojik

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç'ten dikkat çeken açıklama

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, her dinin mensupları arasında, dini kötüye kullanan ufak çaplı grupların olduğunu ve bunların dünyanın dengesini bozmak isteyen kişiler olduğunu belirterek, "Allah'tan Norveç'teki Breivik bizim ismimizi taşımadı. Kendisinin ismi Ahmed olsaydı, direk terorist olurdu. Ahmed olmadığı için, profesyonel psikolojik yardıma ihtiyacı olan biri olarak algılanıyor ve tedavi görüyor" dedi.
 
Karadağ İslam Birliği, Karadağ Üniversitesi ile Viyana Üniversitesi tarafından Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da "Avrupa'da dinler ve çokluk" konulu konferans düzenlendi.
 
Konferansta konuşan Karadağ İslam Birliği Başkanı Feyziç, dinin sıkça kötüye kullanılmaya çalışıldığını söyledi.
 
Dinin çoğu zaman farklı farklı ideolojiler adına kullanıldığını ve bu ideolojilerin aslında dinlerle hiçbir ortak noktasının bulunmadığını ifade eden Feyziç, "İlginç olan Avrupa topraklarında doğmayan dinlerin şu anda Avrupa'da mevcut olmasıdır. Karadağ'daki Müslümanları temsil eden biri olarak da İslam din olarak asla insanları izole veya bölmek gibi herhangi bir hedefi yoktu. İşte bu unsurla günümüzde İslam ile yakınlaştırılmaya çalışılıyor" diye konuştu.
 
İslam'ın barış dini olduğunu anımsatan Feyziç, terör örgütü İŞİD'in İslam ile ilişkilendirilmesini anlamsız olarak nitelendirdi.
 
"Suriye'de yaşanan olayların İslam'la hiçbir alakası yoktur" diyen Feyziç, şunları kaydetti:
 
"Biz, Müslümanlar olarak bir kişiyi öldürenin dünyanın tamamını öldürdüğünü, bir kişiyi kurtaranın da dünyanın tamamını kurtaran kişi olarak görüyoruz. Tüm bu düşünce içerisindeyken, bizim dinimizle bağ kurup da vahşetler yapmak anlamsızdır ve Suriye ile Irak'taki olayları İslam'a bağlamakta son derece anlamsızdır.
 
Her dinin mensupları arasında dini kötüye kullanann ufak çaplı gruplar var ve onlar dünyanın dengesini bozmak ister. Allah'tan Norveç'teki Breivik bizim ismimizi taşımadı. Kendisinin ismi Ahmed olsaydı, direk olarak terörist olurdu. Ahmed olmadığı için, profesyonel psikolojik yardıma ihtiyacı olan biri olarak algılanıyor, tedavi görüyor."
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.