Ahmet Maranki: Said Nursi'nin mezarını sizin için görüntüledik

Ahmet Maranki: Said Nursi'nin mezarını sizin için görüntüledik

Üstadın Urfa'dan Isparta'ya Isparta'dan sabah mezarına gömülmesinden sonraki bütün safhaları dinledik, kayıt altına aldık

Risale Haber-Haber Merkezi

Seminer için Isparta'ya giden Prof. Dr. Ahmet Maranki, Bediüzzaman Hazretlerinin kaldığı evi ziyaret etti. Risale-i Nur hizmetinin önemli mekanlarından biri olan Sav kasabasına da uğradı. Paylaşımlarda bulunan Maranki, son şahitlerle de sohbet etti.

Maranki'nin paylaşımları şöyle:

SAİD NURSİ'NİN KALDIĞI EV MÜZE 

Isparta Sav kasabasında şimdi köy olan merkez camiinde ilim irfan noktasında Üstadına hizmet etmiş bütün hocalarmıza ve "işin sahibine" dualarda bulunduk, fatihalar okuduk! Hayatınızda gidebilirseniz Isparta'ya Sav kasabasında Merkez Camiinde ilim irfan noktasında asrın ihtiyaçlarına göre eser veren Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ve bütün ilim erbabının ruhlarına birer fatiha okuyun. Ruhları için el fatiha. Kozmik mesajı alanlar bir kere daha düşünsünler ve ona göre dualarını yapsınlar vesselam.

maranki_saidnursi_ev.jpgIsparta'da Said Nursi hazretlerinin kaldı ev müze olarak kullanılıyor sizler için ziyaret ettik.

ISPARTA'DA GÖMÜLMESİNDEN SONRAKİ BÜTÜN SAFHALARI KAYIT ALTINA ALDIK

Isparta Sav köyünde Sav Medresesinin önünde tarihi çınar 90 yaşına yaklaşmış Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ile hasbihal etmiş, sohbetinde bulunmuş, mezarında hizmetinde bulunmuş tarihi çınar Abdülkadir Zeybek abiyle uzun uzun sohbet ettik. Üstadın Urfa'dan Isparta'ya Isparta'dan sabah mezarına gömülmesinden sonraki bütün safhaları dinledik, kayıt altına aldık. Allah hayırlı uzun ömürler versin. Kendisine de rahatsızlığıyla ilgili şifa reçeteleri sunduk, duaları aldık! Allah bütün ölmüşlerimizi rahmet etsin. Yaşayanlarımıza Şafii ismi hürmetine şifa ihsan eylesin âmin âmin âmin.

Isparta Sav ilçesindeyiz, merkez camiindeyiz. Öğlen namazını kıldık cemaat ve misafirlerle bu önemli yerde bir hatıramız olsun dedik. Önümüzdeki yılların en büyük aydınlanma ve cazibe merkezlerinden biri kozmik bir bakış ile vesselam Bediüzzaman Said Nursi hazretleri. Isparta'dan sonra buraya getirilerek defnedildiği mekanlardan biri olduğu rivayet ediliyor şahitlerce vesselam! 

MEZARLIĞI SİZLER İÇİN GÖRÜNTÜLEDİK

Isparta'da Said Nursi hazretlerinin Urfa'dan getirildiğinde ilk gömüldüğü mezarlık sizler için görüntüledik. Daha sonra buradan alınarak Sav ilçesinde Hasan'la da vasiyeti gereği bilinmeyen bir yere gömülmüştür. 

Isparta Sav mezarlığında Mustafa Gül, İbrahim Gül ve diğer nur talebelerinin kabristanlığında fatihalar okuduk bütün ölmüşlerimize rahmet olsun..

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum