Ahıskalı öğrencilerin karne heyecanı

Ahıskalı öğrencilerin karne heyecanı

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin çocukları, öz vatanlarında karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin çocuklarının da aralarında yer aldığı ilçedeki 20 ayrı okulda eğitim gören 2 bin 26 öğrenciye yarıyıl tatili öncesi karneleri dağıtıldı. 

Bu çocuklardan ilçedeki çeşitli okullarda eğitim gören 562 Ahıskalı öğrenci öz vatanlarında karne almanın heyecanını yaşadı.

İlçedeki Geyikli İlkokulu'nda eğitim gören ve ilk kez Türkiye'de karne alan Ahıskalı bazı öğrenciler, karne hatıra köşesinde velileri ile hatıra fotoğrafını çektirdi.

Ahıskalı öğrencilerden Asya İlyaz, karne aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Şimdi karnemi aldım, derslerim çok iyi. Okulumu, öğretmenimi çok seviyorum. Yeni arkadaşlarımla tanıştık ve birbirimizi çok sevdik." dedi.

Feride İslamoğlu ise karnelerini aldıklarını hatırlatarak, "Ukrayna'dan Türkiye'ye geldik, çok mutluyum. Karnemizi aldık. Arkadaşlarımı, öğretmenimi seviyorum ve çok mutluyum, heyecanlıyım." diyerek duygularını paylaştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.