Ağustos 2014'ten bu yana 23 bin DAİŞ militanı öldürüldü

Ağustos 2014'ten bu yana 23 bin DAİŞ militanı öldürüldü

DAİŞ'e yönelik Ağustos 2014'te başlatılan operasyonlar kapsamında bugüne kadar örgüte bağlı 23 bin militanın öldürüldüğü bildirildi.

Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Ağustos 2014'ten bu yana süren DAİŞ'e yönelik operasyonları kapsamında Irak ve Suriye'de 8 bin 500 hava saldırısı gerçekleştirdiğini, örgüte bağlı 23 bin silahlı militanın öldürüldüğünü söyledi.

 Irak ve Suriye'de 20 bin ila 30 bin silahlı DAİŞ militanı bulunduğunun tahmin edildiğini ifade eden Warren, iki hafta önce başlayan hava operasyonlarında da örgüte ait 400 petrol tankeri vurulduğunu belirtti.
 
DAİŞ'in, Haziran 2014'te Irak ve Suriye'de bazı bölgeleri ele geçirmesiyle hükümet birlikleri ile örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ise DAİŞ'i hedef alan operasyonlara bir yıldan fazla süredir havadan destek veriyor.
 
(AA)
 
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.