Ağrısız normal doğum mümkün!

Ağrısız normal doğum mümkün!

Aydın Ege Liva Hastanesi Başhekimi ve Anestezi Uzmanı Dr. Erdal Gezer, 'epidural anestezi' yöntemiyle anne adaylarının ağrısız normal doğum yapabildiklerini ve doğum korkusu yaşayan pek çok kadının bu sistemle korkusunu yendiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile annelere normal doğuma teşvik ettiklerini ve hekim olarak şartlar uygun ise kadınların normal doğum yapmalarını tavsiye ettiklerini belirten Uzman. Dr. Erdal Gezer, "Epidural anestezi ağrı hissini ortadan kaldırmak için normal doğum esnasında yapılan bölgesel anestezi şeklidir. Epidural analjezi ile doğuma (ağrısız doğum) halk arasında 'prenses doğum' da denilmektedir. Anne adayının oturur pozisyonda iken beldeki uygun bölge küçük bir iğne ile lokal anestezik uygulanarak uyuşturulduktan sonra epidural aralığa ince plastik bir katater yerleştirilir. Bu kataterden verilen lokal anestezik ilaç ile ağrının algılanması engellenebilir. Böylece anne adayı doğum eylemine, ağrı duymadığı için daha etkin şekilde katılabilir" dedi.
 
Özel Ege Liva Hastanesi olarak Kadın Doğum Uzmanları Elif Pelin Özün Özbay, Kadriye Uğurlu ve Galip Rıfkı Bayrak’tan oluşan ekip ile hizmet verdiklerini belirten Başhekim Erdal Gezer,  “Kadınlarda normal doğumun en çok korkulan yanı doğum ağrılarıdır. Hatta pek çok kadın sadece bu ağrıları yaşamamak için daha riskli olmasına rağmen sezaryen ile doğumu tercih etmektedir. Değişik yöntem ve ilaçlarla doğum sırasında anne adayının duyduğu ağrıyı yok etme veya azaltma işlemine kısaca, 'ağrısız doğum', 'doğum analjezisi' veya 'doğum anestezisi' denebilir. Epidural analjezi en çok kullanılan ağrısız doğum yöntemlerinden biridir” diyerek anne adaylarının Epidural anestezi yöntemi ile ağrısız sızısız anneliğe ulaşabildiğini söyledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.