Ağrı'da iki bin öğrenci caddede kitap okudu

Ağrı'da iki bin öğrenci caddede kitap okudu

Ülkemizin gerçekten okuyan insanlara, gelecek nesillere ihtiyacı var

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ilk kez düzenlenen "Kitap Okuma Şenliği" kapsamında bir caddede buluşan 2 bin öğrenci, kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak için aynı anda kitap okudu.

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen "1. Doğubayazıt Kitap Okuma Şenliği" dolayısıyla, 2 bin öğrenci trafiğe kapalı İnegöl Caddesi'nde buluşarak aynı anda kitap okuma etkinliğine katıldı.

Proje koordinatörlerinden Sami Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğine ilginin büyük olduğunu belirterek, "Şenlik ile kitap okumanın önemi konusunda sadece öğrencilerimizde değil tüm halkımızda farkındalık oluşturmak istedik." diye konuştu.

Proje koordinatörü Hakan İbrikçi de etkinliğin ilçede okuma alışkanlığı kazandırılmasında öncü rol oynayacağını söyledi.

Ülkenin okuyan ve düşünen gelecek nesillere ihtiyacı olduğunu vurgulayan İbrikçi, "İlçemizde ilk defa böyle bir organizasyon düzenledik. Şenliğe öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Bu tarz etkinlikler, okuma alışkanlığı üzerinde farkındalık kazandırılması açısından çok önemli. Ülkemizin gerçekten okuyan insanlara, gelecek nesillere ihtiyacı var. Bu tarz etkinliklerin devamı gelecek." sözlerine yer verdi. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.