Ağrı kesicinin fazlası zarar

Ağrı kesicinin fazlası zarar

Ezbere ağrı kesici kullanmanın migren hastalarında ağrıyı artırabileceğini söyleyen Medicana Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Faik İlik “Bazı hastalar nöroloji uzmanına başvurmak yerine ağrı oldukça herhangi bir ağrı kesici ya da migren ataklarını ..

Ezbere ağrı kesici kullanmanın migren hastalarında ağrıyı artırabileceğini söyleyen Medicana Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Faik İlik “Bazı hastalar nöroloji uzmanına başvurmak yerine ağrı oldukça herhangi bir ağrı kesici ya da migren ataklarını azaltan triptan türevi ilaçlar alırlar. Bunun sonucunda ise ne yazık ki ‘ilaç aşırı kullanım baş ağrısı’ ortaya çıkar. Ağrılar artık her gün meydana gelir. Ağrı ilaçlara cevap vermez ya da çok az cevap verir. Hastalarda bulantı, halsizlik ve konsantrasyon güçlüğü görülür” dedi.
BOTOKS DA ETKİLİ 
Migrenin uygun ilaç ya da botoks ile tedavi edilebileceğinin altını çizen Dr. İlik “Önemli olan ağrıyı tedavi etmek değil, başlamasını önlemektir. Nöroloji uzmanı tarafından belirlenen ağrıların gelmesini engelleyen ilaç ya da botulinum toksini ve blokaj şeklinde enjeksiyon tedavileri kullanılmalıdır. Blokaj tedavisinde ağrıları hissettiğimiz sinirlere yönelik anestezik madde enjeksiyonu yapılır dedi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.