Ağrı kesiciler migren ağrısını artırıyor!

Ağrı kesiciler migren ağrısını artırıyor!

NÖROLOJİ Uzmanı Dr. Murat Yusuf Sav, ağrı kesicilerin migren ağrısını şiddetlendirdiğini ve ilaç bağımlılığına neden olduğunu söyledi.

Özel bir hastanede nöroloji uzmanı olan Dr. Murat Yusuf Sav, toplumda migren tipi baş ağrılarının yaygın görüldüğünü, ağrı kesici kullanmanın migrenin şiddetini artırdığını söyledi. Migrende önemli olanın ağrının nedenini bulmak olduğunu vurgulayan Uzman Dr. Murat Yusuf Sav, şöyle dedi: "Migrende ağrı ayda 2 kereden fazla değilse ve 6 aydan kısa sürüyorsa, normal ağrı kesicilerle geçiştirilebilir. Ağrılar ayda 2'den çok oluyorsa ve 6 ay kadar devam ediyorsa, kişi hemen ağrı kesiciye sarılmamalıdır. Ağrı kesiciler kendileri ağrı vermeye başlayacaktır. Kişi o günü kurtarsa bile zamanla ağrı kesici fayda etmeyecek ve kullandığı ağrı kesicilerin sayısını artıracaktır. Bu ağrıların şiddetini artıracak hem de vücudun başka yerlerine zarar verecektir. Asıl yapılması gereken; ağrının altında yatan sebebi bulmak ve şiddetini azaltmaktır. Ağrının şiddeti de doktor tarafından verilen migren ilaçları ile azalır."

Migrende ağrı geldikten sonra yapılanların bir önemi olmadığını kaydeden Uzman Dr. Murat Yusuf Sav, ağrıyı gelmeden engellemenin yolları ile ilgili şunları söyledi: "Düzenli yaşamak, dokunan yiyecek ve içecekler varsa onlardan uzak durmak ve mümkünse haftada 4 saat spor yapmak gerekiyor. Kişiye dokunan yiyecekler kişiden kişiye değişir. Ancak, çikolata, kuru yemiş, yumurtanın sarısı ve kırmızı şarabın migrenli hastalara iyi gelmediği bilinir. Ama, bu yiyeceklerin bazı hastalara da iyi geldiği gözlemlenmiştir. En nihayetinde migren ağrılarını engellemenin yolu, kişinin hayatına düzen vermesinden geçmektedir."

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.