Ağrı Çektirmeyen By Pass

Ağrı Çektirmeyen By Pass

Kalp Cerrahı Özgür Mart, endoskopik by-pass yöntemiyle yaptığı kalp ameliyatı sayesinde hastalar daha kısa sürede taburcu olurken, klasik yöntemde yaşanan kemik ve eklem ağrılarını da yaşamıyor.

Kalp by-pass ameliyatları iki teknikle yapıldığını belirten Konya’da özel bir hastanede görev yapan Kalp ve Damar Cerrahı Özgür Mart, “İlki kalbi durdurulup, kalp-akciğer pompasına bağlanıyor. İkinci yöntemde ise kalp çalışırken (beating heart) by-pass işlemi gerçekleştirilir. Her iki teknikte de hastanın göğüs kafesi açılır. Operasyon sonrasında kemik, çelik tellerle dikilir. Hastanın taburcu olduktan sonra kemik kaynaması için 1 ay sırt üstü yatması gerekir. Bu süre zarfında göğüs korsesi kullanması da gerekir. Hasta kas ve eklem ağrıları yaşayabilir. Bu şikayetlerin yanı sıra kemiğin yerinden oynaması ve enfeksiyon kapması riskleri de vardır” dedi.
 
FERMUAR İZİ DE KALMIYOR
Göğüs kafesini kesmeden gerçekleştirdikleri by-pass ameliyatı hakkında bilgi veren Doktor Mart, “Mikro cerrahi ve endoskopik kamera yardımıyla kaburgada küçük pencereler açıyoruz. Bu yöntemle by-pass ameliyatlarını göğüs kafesini açmadan gerçekleştiriyoruz. Bu sayede hastalar hastanede bir hafta yerine sadece 3 gün kalıyorlar. Hastalar taburcu olduktan sonra da kemik ve eklem sorunları yaşamıyorlar. Öte yandan göğüslerinin ön kısmında fermuara benzeyen büyük bir yara izi de kalmıyor. Bu yöntemde 3 damara kadar by-pass ameliyatlarını gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.