Ağızdaki bakteri gargarayla bile gitmiyor

Ağızdaki bakteri gargarayla bile gitmiyor

Ağız ve diş sağlığının kazanılması ve korunmasında dişeti sağlığı oldukça önem taşır.

 Sağlıklı dişeti soluk pembe renkte, mat, portakal kabuğu gibi pütürlü, hiçbir kalınlık yapmadan dişle birleşen ve dişin kök yüzeyini tamamen örten bir dokudur.

Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. S. Emre Meşeli, sağlıklı dişetinin kanamayacağını ve şiş görünmeyeceğini söylüyor. Dişeti hastalığına ağız içinde sürekli var olan bakterilerin neden olduğunu belirten Meşeli, “Bakteriler diş yüzeyine yapışkan bir tabakayla bağlanır ve bu tabaka su ya da gargarayla çalkalama yapılarak uzaklaştırılamaz” diyor.

Günlük ağız bakımı önemsenmeli

Emre Meşeli, vücuttaki bakterilerin sebep olduğu hastalıklarda sıklıkla tedavi amaçlı kullanılan antibiyotiklerin, dişeti hastalıklarının iyileştirilmesinde yetersiz kaldığını dile getiriyor. Mevcut dişeti hastalığının tedavisinin en az 2 seans süren profesyonel diş taşı temizliğiyle başladığını kaydeden Meşeli, “Hekim tarafından hastaya evde ağız bakımını nasıl sağlayacağı aktarılmalıdır. Hastanın sorumluluğunda olan günlük ağız bakımı dişeti tedavisinin önemli bir parçasıdır. Dişeti hastalıklarının ilerlemiş olduğu vakalarda ameliyatsız ya da ameliyatlı farklı tedavi yaklaşımları hekim tarafından önerilebilir. Sağlıklı ve estetik dişler, sağlıklı dişetiyle var olmaktadır” diye konuşuyor.

   Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.