AGD’den, Liseler arası Siyer-i Nebi yarışması

AGD’den, Liseler arası Siyer-i Nebi yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Liseler arası Siyer-i Nebi yarışmasıyla gönülleri fethetti.

Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin öğrencinin başvurduğu yarışmanın sınavı, önceki gün yurt genelinde gerçekleştirildi. AGD tarafından yapılan açıklamada, Siyer-i Nebi yarışmasının amacının liseli gençlere Peygamber Efendimiz’in hayatını okumasına vesile olmak olduğu açıklandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ‘Liseler arası Siyer-i Nebi yarışmasıyla gönülleri fethetti. Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin öğrencinin başvurduğu yarışmanın sınavı, yurt genelinde gerçekleştirildi. Sınav kızlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. İrfan Yücel’in ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı kitabının kaynak olarak belirlendiği sınavda öğrenciler ‘Peygamber Efendimizi en iyi öğrenebilmenin gayretini sergiledi.

ÖDÜLLER 31 MAYIS’TA FETİH ŞÖLENİ’NDE VERİLECEK

26 Nisan’da yapılan sınavla belirlenen il birincileri, 10 Mayıs’ta yapılacak sınavla Türkiye derecesi elde edebilmek için ikinci bir sınava tabi tutulacak. Dereceye girenlerin ödülleri 31 Mayıs’ta Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’nda düzenleyecek İstanbul’un Fethi Şöleni’nde teslim edilecek. Verilecek ödüller arasında, laptop, notebook, tablet, cep telefonu, fotoğraf makinesi, kol saati, kalem seti ve birçok mansiyon yer alıyor.

AGD YARIŞMALARA DEVAM EDECEK

Gençliğin milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesi için çalışan Anadolu Gençlik Derneği’nden yapılan açıklamada, ‘Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimiz’in hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz’ denildi. Bu ve benzeri yarışmaların devam edeceği vurgulanan açıklama da ‘Biz yarınlar için çalışıyoruz, gençlerimiz de aziz milletimizin ve ümmetin yarınlarıdır’ ifadelerine yer verildi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.