AGD: Dünyada 2 milyar insan yoksulluk içinde

AGD: Dünyada 2 milyar insan yoksulluk içinde

AGD Bölge ve Şube Başkanları toplantısında konuşan Genel Başkan Salih Turhan, dünyada gelir dağılımında büyük bir adaletsizlik olduğunu belirterek, yaşanan bu adaletsizlik sonucu her gün binlerce insanın açlıktan öldüğünü söyledi.

40’ıncı yılına giren Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Kızılcahamam’da ‘Bölge ve Şube Başkanları’ toplantısı gerçekleştirdi. Kızılcahamam’da bir otelde düzenlenen toplantıya AGD Genel Başkanı Salih Turhan, 81 ilden gelen bölge ve şube başkanları ve genel merkez yönetimi katıldı. Toplantıda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, günümüzde yaşanan gençlik sorunlarına,  dünyadaki gelir dağılımındaki adaletsizliklere ve dünyanın çoğu bölgesinde yaşanan insanlık dramına değindi.
 
“DÜNYADA 925 MİLYON İNSAN AÇ YATIYOR”
 
Dünyada 7 milyar insanın yaşadığını dile getiren Turhan, “Bu 7 milyar insandan 925 milyonu her gece aç yatıyor. Her 6 saniye de bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölmeye devam ediyor. 2 milyarı aşkın sayıda insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum. Savaşlar ve terör olayları nedeniyle her 4 saniyede 1 insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gün 30 bin çocuk ailelerinin en basit ilaçlara ulaşamaması gerekçesi ile tamamen önlenebilir hastalıklardan dolayı ölüyor. Peki, dünyanın mevcut imkânları bu trajik tabloyu ve açlıktan ölümleri ortadan kaldırmaya yetmiyor mu?” diye konuştu. 
 
“KOZMETİK İÇİN HARCANAN PARA AÇLIĞI ÖNLER”
 
Dünyanın en zengin 5 insanının servetinin 280 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Turhan, “1.5 milyar insan günlük 2 dolardan daha az bir gelirle çalışmak zorunda kalmışken dünyanın en pahalı tablosu, Paul Cezanne’nin ‘Kart Oyuncuları’ adlı tablosuna verilen para 268 milyon dolar. Bir otomobil fuarında 10 dakika tanıtım yapan kadın mankene verilen para 100 bin dolar ve o otomobil fabrikasında asgari ücretle çalışan bir işçinin aynı miktar parayı kazanabilmesi için gerekli süre 20 yıl. Kedi-köpek maması için, kozmetik için ya da sadece reklam giderleri için harcanan paralar dünyadaki açlığı, yoksulluğu ve yoksunluğu defalarca önleyebilecek miktarlarda” dedi. 
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.