AGD camiler haftası münasebetiyle Mescid-i Aksa ve Ayasofya vurgusu yaptı

AGD camiler haftası münasebetiyle Mescid-i Aksa ve Ayasofya vurgusu yaptı

AGD camiler haftası münasebetiyle Mescid-i Aksa ve Ayasofya vurgusu yaptı.

Denizli Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu 1-7 Ekim tarihleri arasında, kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle bazı Camilere ziyaretlerde bulundu.

Ziyarette konuşan Denizli AGD Liseler Komisyon Başkanı Halil Akpınar şunları aktardı:

"Camilerimiz, dua ve ibadetlerin topluca Allah'a arz edildiği, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekanlarımızdır. Camilerimiz ibadetlerin yanı sıra milli birlik ve beraberliğin sağlanması açısından hayati öneme sahip yerlerdir. Camilerimizi yeniden hayatın merkezine, gönüllerin merkezine oturtmak zorundayız. Bu kutsal mekanlarımıza sahip çıkmak, Camilerimizi koruyup kollamak biz gençlerin vazifelerinden biridir.

Camiler haftasının kutlandığı şu günlerde hakkın batıla galebesi olan Ayasofya Camiimiz hala mahzun ve namaz ibadetlerine kapalı. Aynı şekilde Mescid-i aksamızda esir altında. Şanlı tarihine ve ahlaki- manevi değerlerine bağlı gençliğimizin Ayasofya'yı ve Mescid-i Aksa'yı unutmadığını burdan belirtiyoruz. Bizler Anadolu Gençlik ve Milli Gençlik erleri olarak, Ayasofya ve Mescid-i Aksa sevdasından asla vazgeçmeyeceğiz.

Gençlerimiz Camilerimizin süsüdür. Peygamberimizin ifadesiyle kalbi Camiye bağlı gençler olarak yetişmesi bizim en büyük arzumuzdur. Gençlerimizi Camilerimize alıştırmak, milli ve manevi değerlerini benimsetmek için bu hayırlı hizmetleri her zaman devam ettireceğiz. Bu bağlamda gençlerimizle, Denizlimizin farklı Camilerinde her hafta sabah namazı buluşmaları düzenliyoruz. Bu sabah namazı buluşmalarımıza tüm gençlerimizi davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.