Afrika'nın ortasındaki Türkiye şaşırtıyor

Afrika'nın ortasındaki Türkiye şaşırtıyor

Kanlı bir iç savaş ile yok edilmek istenen Orta Afrikalı Müslümanlara Türkiye sahip çıkıyor.

Ülkelerindeki zulümlerden kaçarak Bourgene Mülteci Kampına sığınan mazlumlara Cansuyu Derneği yardım elini uzattı. Orta Afrika sınırına 30 kilometre yakınlıktaki Kamerun'un Garanboulai şehrinde kurulan Bourgene Mülteci Kampı'ndaki 6 Bin Orta Afrikalıya acil gıda yardımını ulaştıran dernek tırlardan oluşan bir yardım konvoyu düzenledi. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu kamptakiler, Türkiye'den gelen yardımlar karşısında ise şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yok edilmek istenen Müslümanlara yardım elini uzattı. Aylardır devam eden çatışmalar nedeniyle evlerinden ve ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Orta Afrikalı Müslümanlar çevre ülkelere sığınmışlardı. Yoğun olarak Kamerun ve Çad'a iltica etmek zorunda kalan mülteciler, gittikleri ülkelerin de zor durumda olması nedeniyle büyük sıkıntılarla boğuşmak mecburiyetinde kalıyorlar.

KAMPTA ÖLÜMÜ BEKLİYORLAR

Türkiye'den Çad ve Kamerun'a ulaşan Cansuyu Derneği ekipleri ise hayırseverlerin emanet ettiği yardımları Orta Afrika'lı mazlumlara ulaştırdı.  Orta Afrika sınırına 30 kilometre yakınlıktaki Kamerun'un Garanboulai şehrinde kurulan Bourgene Mülteci Kampı'ndaki 6 Bin Orta Afrikalıya acil gıda yardımını ulaştıran dernek tırlardan oluşan bir yardım konvoyu düzenledi. Yardımlar hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mustafa Hadık; “Garanboulai şehrinden yola çıkarttığımız tırlar Bourgene Mülteci Kampı'na çok sıkıntılı bir yolculuktan sonra ulaştı. Kamp adeta ölümü bekleyen insanlarla dolu. Hiçbir yardım imkanı yok. Çok muhtaçlar. Özellikle kadınlar ve çocukların durumları çok kötü” diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN GELDİĞİMİZİ DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRIYORLAR

Türkiyeli hayırseverlerin yaptıkları bağışları Orta Afrikalı Müslümanlara ulaştırdıklarını ifade eden Hadık; “Toplamda 6.000 kişiye yardım dağıttık. Tahminen 20 Bin insan faydalanmış oldu. Kampta büyükbaş kurban kesimi de yaptık. Orta Afrikalı Müslümanlar Türkiye'den geldiğimizi duyunca çok şaşırıyor ve inanılmaz mutlu oluyorlar. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu kamptakiler, Türkiye'den gelen yardımlar karşısında çok farklı ve güzel tepkiler veriyorlar” dedi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.