Afrika’daki Müslümanlar Hristiyan olmaya zorlanıyor

Afrika’daki Müslümanlar Hristiyan olmaya zorlanıyor

Müslümanlar hayatlarının korunması karşılığında Hristiyan olmaya zorlanıyor

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Orta Afrika'nın Başkenti Bangui'de Müslümanlar zor durumda. Müslümanlar hayatlarının korunması karşılığında Hristiyan olmaya zorlanıyor. 
 
Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Av. Hakkı Aygün Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan dramı yerinde görmek ve yardım ulaştırmak amacıyla İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Kalkınma Bankası, Türk Kızılay'ı, Yeryüzü Doktorları, İHH ve TRT ekibi ile birlikte Afrika'da. 
 
10 günlük programda ilk olarak Kamerun'a geçen heyet önce Douala'da kentinde daha sonra Başkent Youande'de yardımın nasıl ulaştırılacağı konusunda, Büyükelçi başta olmak üzere birçok STK ve Devlet Yöneticileri ile temaslarda bulundu. 
 
Kamerun’dan Orta Afrika Cumhuriyeti'ne geçen heyet, Başkent Bangui'de Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile görüştü. 
 
Bu ülkede yıkılan Müslüman mahalleleri, yıkılan Camileri ve 100.000 kişilik kampları asker eşliğinde ziyaret eden heyet, Başkent Bangui'ye 150 km uzaklıktaki Boda bölgesinde sıkıştırılan 15.000 kişilik Müslüman grubun güvenli bir yere nakli ile ilgili çalışmalar yapıyor. 
 
Orta Afrika'nın Başkenti Bangui'de Müslüman liderlerle görüşen heyet, kiliseye sığınan ve hayatlarının korunması karşılığında Hristiyan olmaya zorlanan Müslümanların kurtarılması için çaba sarf ediyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.