Afrika ve Güney Asya'da Su Kuyuları Açılacak

Afrika ve Güney Asya'da Su Kuyuları Açılacak

Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Sudan, Çad ve Bangladeş'te 30 bin kişinin yararlanması için 10 su kuyusu açılacak.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı açıklamada, su sıkıntısının dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu söyledi.
 
Su bulunmadığı için günde 4 bin 400 çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Genç, şöyle devam etti:
 
"Dünyada her yıl 3,5 milyon insan su bulamadığı veya kirli su kullandığı için hayatını kaybediyor. Dünyanın bu sorununa parmak basmak ve ülkemiz insanlarını buna duyarlı hale getirmek için Güney Asya'da Bangladeş'te, Afrika'da ise Çad ve Sudan'da 10 su kuyusu açacağız. Burada yaşayan insanlarımıza Kurban Bayramı'nda ikinci bayram yaşatacağız. Suya hasret bu insanların hasretini gidereceğiz."
 
Sudan ve Çad'da 3'er, Bangladeş'te de 4 su kuyusu açılacağını kaydeden Genç, "Açılan her su kuyusundan 3 bin kişi yararlanabilecek. Toplamda 30 bin kişinin su ihtiyacını karşılamış olacağız. Ayrıca Bangladeş'te tüm mahallelinin yararlanması için abdesthane yapacağız. Türkiye'de imkanı olan insanlara bu mesajı vereceğiz. Biz belediye bütçesinden bunu yapmıyoruz. Sadece hayırsever vatandaşlarımızı organize ederek finansmanı sağladık. Onlar sayesinde su ihtiyacı olan insanların susuzluğunu gidereceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Genç, su kuyularının Kurban Bayramı'nın ikinci günü açılacağını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.