Afrika ülkelerine yardımlar sürecek

Afrika ülkelerine yardımlar sürecek

Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, geçen yıl Nijer, Nijerya, Çad ve Mali'de yaptıkları sağlık, ilaç, gıda ve giysi yardımlarını bu senede sürdüreceklerini söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği ve 4 ülkede bulunan Türk okulları sayesinde MASADER olarak Afrika'nın en fakir ülkeleri olan bu ülkelere sağlık hizmeti götürmeye çalıştıklarını belirten Canan, Nijer, Nijerya, Çad ve Mali halkının yapılan bu yardımlar vesilesiyle Türk halkına minnet duyduklarını kaydetti. 

Türk doktorlarının bu ülkelerde sağlık, gıda ve ilaç yardımı yapmasını bu ülkelerde görev yapan Türk öğretmenlere borçlu olduğunu belirten Canan, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız sağlık taramalarında başta Nijer olmak üzere bir çok sağlık problemleriyle karşılaştık. Bunda en önemli etkenin sağlıklı beslenme olmaması olduğunu gördük. Bu ülkelerde dengesiz beslenmeye bağlı 42. Bu ülkelere yardım götürmeyi bir insanlık borcu olarak görüyoruz. Geçen yıl bu ülkelere su kuyusu açmadan sağlık taramasına, ameliyattan gıda yardımına yaptığımız yardım ve sağlık destek çalışmalarını 2015'te sürdüreceğiz. Çünkü bu ülke insanları Türkiye diyerek bizi bekliyor. " diye konuştu.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.