Afrika, sıtmayla savaşmaya devam ediyor

Afrika, sıtmayla savaşmaya devam ediyor

Afrika genelinde yaygın hastalıkların en başında gelen sıtma için alınan önlemler, olumlu sonuç vermeye devam ediyor.

Nurten Kutlu'nun haberi:

 Dünya Sağlık Örgütü Sıtma ile Savaş Komisyonu Başkanı Dr. Margaret Chan, yapılan kampanyalarla alınan sonuçların raporlara yansımasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

21. yüzyılda insanların hala sinek sokması karşısında çaresizce ölüme sürüklenmesinin çok acı olduğunu söyleyen Chan, hedeflerinin, kampanyalarla ölümleri tamamen durdurmak olduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü, özellikle 5 yaş altı çocukların ölümü ile sonuçlanan hastalık için yapılan kampanyalarla 500 bin çocuğun hayatta kaldığını bildirdi. 2013 raporlarına göre toplamda 3.3 milyon kişi sıtmadan kurtuldu.

2000 ile 2012 yılları arasında yapılan çalışmalarla, tüm kıta genelinde sıtma hastalığında yüzde 31’lik bir düşüşün görüldüğü de belirtildi.

Milyonlarca insanın yakalanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu sıtma için alınan önlemlerin yeterli olmaması, hergün ölümlere neden oluyor. Hastalık ile ilgili yapılan aşı çalışmalarının en erken 2015 yılında bitirilmesi planlanıyor. Aşı ile elde edilecek çözüm, hastalığın tarihe karışması için büyük bir ümit niteliği taşıyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.