Afrika Birliği 2 bin kişilik katliamı kınadı

Afrika Birliği 2 bin kişilik katliamı kınadı

Afrika Birliği, Boko Haram'ın Baga kentine düzenlediği saldırıyı kınadı. Baga kentine düzenlenen saldırıda, bir kent tamamen yok edilmiş, kentte yaşayan 2 bin sivil yakılarak öldürülmüştü.

Afrika Birliği, Boko Haram örgütünün Nijerya'nın Baga kentine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Afrika Birliği Komisyon Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, yaptığı basın açıklamasında, Boko Haram'ın Baga kentine düzenlediği saldırıyı kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Birliğin, Nijerya hükümetine ve halkına verdiği desteği ifade eden Zuma, örgütle mücadelede ortak güç oluşturulması amacıyla, uluslararası destek için Çad Gölü Havzası Komisyonu üyesi ülkeler ve Nijerya ile çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Zuma, uluslararası topluma, kaos, ölüm ve yıkıma yol açan örgütle mücadelede bölge ülkelerine destek olma çağrısında bulunarak, barış ve emniyeti tehdit eden Boko Haram ve terörist örgütlere karşı Afrika'nın ve uluslararası toplumun çabalarının birleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Boko Haram militanları geçen Cumartesi günü Baga'daki askeri üssü ele geçirerek yakmış, basına yansıyan haberlerde 2 bin kişinin hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Nijerya ordusu ise saldırıda ölü sayısının binlerle ifade edildiği iddialarını yalanlayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin 150'yi aşmadığını açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.