'Afganistan'ın yüzde 10'u Taliban kontrolünde'

'Afganistan'ın yüzde 10'u Taliban kontrolünde'

ABD'nin Afganistan'daki komutanı General John Nicholson, "Afganistan'ın yüzde 10'unu Taliban kontrol ediyor, yüzde 20'si için de hükümetle isyancılar arasında mücadele var" dedi.

Video konferans yoluyla Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtlayan General Nicholson, Afganistan'da Taliban'la ve diğer unsurlarla mücadelenin en güçlü şekilde sürdüğünü belirtti.

"Afganistan'ın yüzde 10'unu Taliban kontrol ediyor, yüzde 20'si için de hükümet ile Taliban arasında mücadele var" ifadelerini kullanan Nicholson, ülkenin yüzde 70'inin tamamen Afgan güçlerinin kontrolü altında olduğuna dikkat çekti. Nicholson, geçen aya göre Taliban militanlarının daha küçük bir alanda etkin olduğunu ve ABD ile Afgan güçlerinin etkin bir mücadele verdiğini dile getirdi.

'AFGANİSTAN'DA BİN 300 CİVARINDA DAEŞ MİLİTANI VAR'

Afganistan'da şu anda 9 bin 800 ABD askerinin görev yaptığını açıklayan ve ülkede 20 kadar terör örgütüyle mücadele ettiklerine dikkati çeken Nicholson, El Kaide ve DAEŞ'in listenin en üstünde yer aldığını belirtti.

Konuşmasında Suriye'de DAEŞ'le mücadeleye de değinen Nicholson, Suriye'deki militanların Afganistan'dakilerden finansal ve komuta anlamında destek ve yardım aldığını kaydetti. ABD'li komutan ayrıca DAEŞ militanlarının sayısına ilişkin de bir değerlendirme yaparak, "Afganistan'da bin 300 civarında DAEŞ militanı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.