Afganistan'da heyelanzedelere dost eli

Afganistan'da heyelanzedelere dost eli

Kimse Yok Mu derneği ve Afgan- Türk okulları gönüllüleri, ülkenin kuzey doğusunda meydana gelen heyelan felaketine maruz kalan ailelere yardım elini uzattı.

 Heyelan bölgesine giden Kimse Yok Mu derneği ve Türk okulları gönüllüleri, heyelanda evlerini kaybeden ailelerin zaruri ihtiyaçlarını tespit ederek yardım dağıtmaya başladı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Badahşan Valisi Şah Veliyullah Edib, Kimse Yok Mu derneği ve Afgan Tük okullarının yaptıkları yardımı hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

Afganistan Doğal Afetlerle Mücadele Başkanı Muhammad Daim Kakar ise Kimse Yok Mu derneği ve Türk okulları öğretmenleri tarafından yapılan yardımı çok önemsediklerini ifade etti. Bu zor şartlarda bölgeye ulaşan yardım gönüllülerini kutladığını söyleyen Kakar, gıda yardımına olan ihtiyacı dile getirdi.

Zor durumda olduklarını söyleyen heyelanzede bir Afgan vatandaşı da kendilerine uzatılan kardeşlik elini hiç unutmayacaklarını dile getirdi.

Yardım için seferber olan Kimse Yok Mu gönüllülerinden Soner Afat , “ Kimse Yok Mu gönüllüleri olarak bir buçuk günlük yolculuktan sonra olay yerine geldik. Kimse Yok Mu derneği olarak bin aileye arkadaşlarımızla yardım getirdik ve ihtiyacı olan ailelere ulaştırdık.” dedi.

Badahşan vilayetinin Argo ilçesinde 800 evin bulunduğu bölgede meydana gelen heyelan, adetda bir köyü yok etti. Toprağın yuttuğu 300 evde 2 bin 500'den fazla insanın hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Fakat şu ana kadar yetkililer, 250 kişinin cesedine ulaşabildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.