Afgan öğretmenlere TİKA’dan eğitim

Afgan öğretmenlere TİKA’dan eğitim

Dünyanın dört bir yanında birçok projeyi hayata geçiren Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), hız kesmiyor.

Afganistan’da 60 öğretmene formasyon eğitimi veren TİKA, Somaliland’a ambulans, itfaiye, minibüs, arazi aracı ve triporter motosiklet yardımında bulundu.

Afrika Birliği Gençlik Merkezi’ne destek programı çerçevesinde bilgisayar, fotoğraf makinesi ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bağışlayan TİKA, Bosna’da ise vakıf arazilerinin tarıma açılmasına önayak oldu.

Dünyanın dört bir yanında birçok projeyi hayata geçiren Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), hız kesmiyor. TİKA, Afganistan’ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 60 öğretmene formasyon eğitimi verdi. TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan Türkiye’nin, TİKA aracılığı ile Pasifik’ten Orta Asya’ya, Ortadoğu ve Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke ile bilgi ve tecrübesini paylaştığını, ayrıca işbirliğinde bulunulan ülkelerin iktisadi, ticari, teknik, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki kalkınmalarına katkıda bulunacak program, proje ve faaliyetler uyguladığını aktardı. Karadoğan, “Belh Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz ilçelerde görev yapan 60 öğretmene yönelik formasyon eğitimi projesini başarıyla tamamladık. Bu projenin öğretmenlere yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Somaliland ve Afrika Birliği’ne yardım

Afganistan’da 60 öğretmene formasyon eğitimi veren TİKA, Somaliland’a da ambulans, itfaiye, minibüs, arazi aracı ve triporter motosiklet yardımında bulundu. TİKA ayrıca, Afrika Birliği İnsan Kaynakları, Bilim ve Teknoloji Komiserliği bünyesindeki Gençlik Merkezi’ne destek programı çerçevesinde bilgisayar, fotoğraf makinesi ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bağışladı. Bağış programına katılan Afrika Birliği İnsan Kaynakları, Bilim ve Teknoloji Komiseri Jean-Pierre Ezin, TİKA’nın yardımları dolayısıyla Türkiye’ye teşekkür ederek, “TİKA’nın desteği, Afrika’daki gençlerin kalkınmasına yardımcı olacak” dedi.

Bosna’da vakıf arazileri TİKA desteğiyle tarıma açılıyor

TİKA sadece tarihi eserlerin onarımı ile değil, işsizlik gibi sorunların çözülmesi için de çalışıyor. Bu bağlamda TİKA, Bosna Hersek’in Biyelyine ve Yanya bölgesinde ilk kez İslam Birliği’ne (Diyanet) ait arazilerde tarım yapılacak olması nedeniyle traktör, biçerdöver, sulama makinaları bağışında bulundu. Kırsal kesimlerde tarımı canlandırmayı hedefleyen, geri dönüşleri hızlandıracak ve Boşnak genç nüfusun Avrupa ülkelerine göçünü önlemeyi hedefleyen projeyle özellikle kırsal kesimde yoğun olan işsizliğin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.