Afet konutlarına 173 milyon lira ödenek

Afet konutlarına 173 milyon lira ödenek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) afet konutları projelerinde kullanılmak üzere 173 milyon lira ödenek ayrıldı.

AA muhabirinin 2014 Yılı Yatırım Programından derlediği bilgilere göre hükümet, bazı bakanlıklar ve kurumların toplam 55 projesinde kullanılmak üzere 356,6 milyon lira ödenek tahsis etti.
En fazla ödenek 173 milyon lira ile AFAD'ın 11 projesine ayrılırken, AFAD'ı 61,5 milyon lira ile Milli Savunma Bakanlığı, 41 milyon lira ile Jandarma Genel Komutanlığı izledi.
- AFAD'ın yeni projelerine 78 milyon lira
AFAD için ayrılan 173 milyon liralık ödeneğin 46,7 milyon lirası 2011 yılından sonra başlayan projeler için kullanılacak. Bu kapsamda 39,8 milyon lira muhtelif yerlerdeki 6,9 milyon lira da Bingöl ve Elazığ'daki afet konutları yatırımları için harcanacak.
Öte yandan, bu yıl başlayacak projeler için yaklaşık 79 milyon lira ödenek ayrılırken, bu tutarın 71,5 milyon lirası muhtelif yerlerdeki konut, ahır ve altyapı projeri için kullanılması öngörülüyor. AFAD'ın 2014 yılından sonraya kalan projeler için ayrılan ödenek 46,2 milyon lira oldu.

Bu arada, AFAD dışında kalan kamu kurumlarının çoğunluğu lojman yapımı ve onarımı projeleri için ayrılan ödenek 183,6 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.