Afet bilgi sistemi devreye girdi

Afet bilgi sistemi devreye girdi

Afetlere karşı hazırlık çalışmalarına hız veren Küçükçekmece Belediyesi, Afet Bilgi Sistemi'ni (ABİS) hazırlayarak internet sitesinde vatandaşların hizmetine sundu.

"Küçükçekmece İlçesi Risk Azaltma Yöntemleri Benimsenerek Afete Hazırlık Sosyal Kalkınma ve Kentsel Mekan Kalitesinin Artırılması Projesi" kapsamında hizmete açılan ABİS; afet ile ilgili vatandaşlara ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgiye ulaşma fırsatı sağlıyor.

İlçede afete dair her şey bu sistemde

Afetlerin her safhasında insan kaybını ve ekonomik kaybı en aza indirmek için (sanal) bir ağ ortamında konuyla ilgili veri ve bilginin eş güdüm içinde zamanında sağlanmasını sağlayan ABİS, bilgi değişimlerinin kolaylıkla yapıldığı güçlü, bütünleşik bir teknolojik bir sistem olarak ön plana çıkıyor. İstanbul'daki belediyeler içerisinde ikinci olarak bu sistemi devreye sokan Küçükçekmece Belediyesi, ABİS'le afet öncesinde ve sonrasında vatandaşların her türlü sorusuna cevap vermeyi hedefliyor.

Hayati bilgileri barındırıyor

ABİS; ambulans bekleme noktası, yaralı toplama merkezi, geçici iskan kullanacak alanlar, çadır alanları, öncelikli yollar, alternatif yollar, sivil tahliye yolları, sahra hastanesi kurulacak alanlar, tüm hastaneler, eczaneler, ecza depoları, mezar yerleri, trafik kontrol noktaları, afet istasyonlarının yerleri, ileri dağıtım ve lojistik destek noktaları, su istasyonları, fırınlar, soğuk hava depoları; tüm kamu kurumları, belediye hizmet binaları, muhtarlıklar, polis noktaları; su vanaları, yangın hidratları; ilk yardım koordine merkezleri, hastaneler gibi tüm hayati bilgileri akıllı harita üzerinden vatandaşlara sunuyor.

Sistemin önümüzdeki günlerde afet erken uyarı sistemi ile entegre edilerek tam donanımlı hizmet vermesi planlanıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.