AFAD'ın Gazze'ye yardımları sürüyor

AFAD'ın Gazze'ye yardımları sürüyor

Türkiye ile Gazze arasında kurulan hava köprüsüyle ikinci etap yardımlar Gazze'ye gönderildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Türkiye ile Gazze arasında kurulan hava köprüsüyle Gazze'ye ikinci etap yardımları gönderdi. 
 
AFAD'ın, Gazze halkının yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması için Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile açtığı insani yardım koridorundan, 3 bin 500 gıda kolisi daha Esenboğa Havalimanı'ndan Gazze'ye gönderildi. 
 
AFAD Basın Sözcüsü Doğan Eşkinat, ikinci uçak seferi ile yaklaşık 90 ton yardımın Gazze'ye ulaştırılacağını, ayrıca 19 Ağustos'ta da 4 bin gıda kolisi yardımın gönderileceğini kaydetti.  
 
İkinci etap yardımları taşıyan kargo uçağı, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanına inecek. Yardımlar, Ben Gurion Havalimanı'nda UNRWA yetkililerine teslim edilecek.
 
Yardım kolilerinin içeriği, ton balığı, kavurma et, barbunya pilaki, humus, meyve suyu, çay, şeker, tahin, bisküvi ve süt tozu gibi hemen tüketilebilir konserve gıdalardan oluşuyor. Bu içerik, sahadan alınan veriler doğrultusunda yapılan ihtiyaç analizleriyle belirlendi.
 
Gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlara bile ulaşmakta zorluk çeken Gazze halkına yardım ulaştırmak amacıyla AFAD, 11 Ağustos'ta Gazze'ye insani yardım hava koridoru açmıştı. Aynı gün Gazze'den 4 yaralı Filistinli'yi tahliye eden AFAD, ilk etapta 3 bin 500 gıda kolisini Gazze'ye ulaştırmıştı.
 
İnsani yardım koridoru ile Türkiye'den Gazze'ye toplam 11 bin gıda kolisi gidecek. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.