AFAD'dan Rohingya Müslümanlarına yardım

AFAD'dan Rohingya Müslümanlarına yardım

AFAD ile UNICEF arasında Rohingya Müslümanlarına 1 milyon 82 bin dolarlık destek için "insani yardım anlaşması" imzalandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) arasında, Myanmar'da yerlerinden edilen Rohingya Müslümanlarına 1 milyon 82 bin dolarlık destek için "insani yardım anlaşması" imzalandı.

New York'taki UNICEF Genel Merkezi'nde düzenlenen imza törenine Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, AFAD Başkanı Fuat Oktay, UNICEF İcra Direktörü Yardımcısı Yoka Brandt ve UNICEF Direktör Yardımcısı Dominique Hyde ve davetliler katıldı.

AFAD'ın, Türkiye'de Arakan için düzenlediği yardım kampanyasında toplanan yardımlardan bir kısmının tahsis edilmesiyle oluşan 1 milyon 82 bin 326 dolarlık fonla, UNICEF aracılığıyla Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde evlerinden edilen Rohingya Müslümanlarına temiz su, kanalizasyon ve hijyen hizmeti sağlanacağı belirtildi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Çevik, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Myanmar'daki olayların başından beri Rohingya Müslümanlarına yardım elini uzattığını söyledi.

Türkiye'nin BM kurumlarıyla birlikte çalışmasının önemine değinen Çevik, "Dünyanın başka bölgelerinde zor durumda olan kişilere ve özellikle de çocuklara UNICEF'le birlikte yardımcı olmayı sürdürmeyi umuyoruz" dedi.

"Türkiye önde gelen donör ülke"

AFAD Başkanı Oktay da konuşmasında, Türkiye'nin son yıllarda donör ülke olarak öne çıkmasına vurgu yaparak, "Dünya genelinde ırk, din, dil ayrımı gözetmeden zor durumda olan herkese yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Arakan'da yaşanan trajedinin basın aracılığıyla görülmesinin ardından Türk halkının cömert bir şekilde yardım elini Rohingyalara uzattığını anlatan Oktay, bu yardımların bir miktarını UNICEF'le ortak bir şekilde çocuklara ulaştırmak istediklerini söyledi.

UNICEF Direktör Yardımcısı Hyde da Türkiye ve Türk halkına Myanmar'da yerlerinden edilmiş çocuklara destek vermelerinden dolayı minnettar olduklarını belirtti.

Bu bağışla 13 binin üzerinde aile ve çocuğa temiz su, hijyen ve eğitim hizmeti götüreceklerini anlatan Hyde, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara gösterdiği misafirperverlik dolayısıyla da ayrıca teşekkür etmek istediğini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.