AFAD'dan Afganistan'daki selzedelere yardım

AFAD'dan Afganistan'daki selzedelere yardım

AFAD, Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan ve Sar-i Pul vilayetlerinde selden zarar gören 3 bin aileye gıda yardımı yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan ve Sar-i Pul vilayetlerinde selden zarar gören 3 bin aileye gıda yardımı yaptı.

Türkiye'nin Mezar-i Şerif Başkonsolosu Güneş Yeşildağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel felaketinin, Afganistan'ın Cevizcan ve Sar-i Pul vilayetlerini ciddi biçimde olumsuz etkilediğini belirtti.

AFAD tarafından sağlanan 223 ton gıda malzemesini selden zarar geren 3 bin aileye dağıttıklarını ifade eden Yeşildağ, bu sayede selzedelerin daha fazla mağdur olmalarının önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi.

 AFAD Müdahele Dairesi Başkanı Fatih Özer de "Cevizcan'da selin çok büyük tahribata neden olduğunu gördük. Burada evi yıkılan 3 bin aile var. Bunlara uzun süre yetecek kadar gıda yardımı temin etmeye çalıştık. Her aileye 50 kilo un, 10 kilo prinç, 5 kilo yağ, 5 kilo şeker, 1 kilo çaydan oluşan gıda paketi hazırladık. Umarım evlerine geçene kadar idare edecektir'' dedi.

Özer, sel felaketinde binlerce evin de kullanılamaz hale geldiğini, Türkiye'nin tüm yardım kuruluşlarıyla Afgan kardeşlerine destek olmaya çalıştığını kaydetti.

Dokuh Kaymakamı Sayira Şekib ise Türkiye'nin yaptığı yardımları, Afgan halkının asla unutmayacağını, iki ülke arasındaki dostluğun ebedi olmasını temenni ettiklerini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.