AFAD Suriyeli Kürtleri de ağırlıyor

AFAD Suriyeli Kürtleri de ağırlıyor

AFAD, terör örgütü IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar nedeniyle Kobani ve bağlı köylerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için Suruç'ta geçici barınma merkezi hazırladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), terör örgütü IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar nedeniyle Kobani (Ayn el Arap) ve bağlı köylerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için Suruç'ta geçici barınma merkezi hazırladı.
 
Süleyman Şah Parkı'nda yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli kurulan çadırlara aileler yerleştirilerek, zaruri ihtiyaçları karşılanıyor.
 
Dostluk Parkı ve Suruç YİBO'da 2 geçici toplanma merkezi kuran AFAD, Süleyman Şah Parkı'ndaki geçici kampta da hazırlıklarını tamamladı.
 
Kamp yöneticiliğini yürüten Ankara İl Afet Acil Müdürlüğünde görevli Mustafa Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta sığınmacılara yatak, battaniye, uyku süngeri ile su ve yiyecek dağıtıldığını söyledi.
 
Günde üç öğün yemek verildiğini aktaran Şentürk, "Öncelikle buraya gelenleri kayıt altına alıyor ve önceden hazırladığımız çadırlara yerleştiriyoruz" dedi.
 
Kampta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlıurfa İl AFAD Müdürlüğünde şube müdürlüğünü yürüten Kamiran Çetin ise Süleyman Şah Parkı'nda 16 çadır kurduklarını ifade etti.
 
Toplam çadır sayısının 81'e ulaştığını belirten Çetin, "Her çadırda 8 oda bulunuyor. Bu odalar 5 kişilik bir ailenin barınabileceği genişlikte. Bir çadırda toplamda 40 kişiyi ağırlayabiliyoruz" diye konuştu.
 
Hazırlıkların tamamlanması ardından geçişe izin verilecek
 
Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye geçmek isteyenler, Suruç ilçesindeki Yumurtalık sınır hattında hayvanları ile bekliyor.
 
Hazırlıkların ardından Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyelilere izin verileceği öğrenildi.
 
Yağmurun etkisiyle Yumurtalık mevkinde oluşan çamur nedeniyle görevlileri taşıyan bazı araçlar yolda kaldı.
 
Bu arada geçiş noktasında görevli Suriye Kızılay ekipleri, sınır hattında bekleyenlere battaniye ve gıda maddesi dağıttı.
 
Suriyeli Kürtler için hamam hazırlandı
 
Suruç ilçesinde, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin kullanımı için bir hamam hazırlandı.
 
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyelilere yönelik yardımlar devam ediyor.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de yaklaşık 10 gün önce ilçeye sığınan Suriyeli Kürtlerin temizlik ihtiyacı için ilçedeki atıl durumdaki bir hamamı onardı.
 
Uzun süredir kullanılmayan ve belediye işçilerinin yardımıyla iki günde tadilattan geçirilen hamam, bir iki gün içerisinde Suriyeli sığınmacıların kullanımına sunulacak.
 
Büyükşehir Belediyesi sosyal işler sorumlusu Ömer Faruk Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin ilçedeki gıda yardımlarının yanı sıra hijyene yönelik çalışmalarının da sürdürdüğünü söyledi.
 
İlçedeki sığınmacıların ciddi oranda temizlik ihtiyacının doğduğunu aktaran Sezer, ilçenin atıl durumdaki tek hamamının sığınmacılar için hazırlanmasının planlandığını belirtti.
 
Sezer, hamamın ortalama günlük 500 sığınmacıya hizmet vermesinin planlandığını ifade etti.
 
Hamamın sahibi Vahit Kaplan da hamamı, ilçedeki misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi belediyenin kullanımına verdiğini kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.