AFAD Irak'ta yardımlara devam ediyor

AFAD Irak'ta yardımlara devam ediyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Irak'taki çatışmalar nedeniyle bölgeye gönderilen insani yardımların devam ettiğini bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak'taki çatışmalar nedeniyle bölgeye gönderilen insani yardımların 3 bin battaniye, 44 bin 800 bisküvi ve 1,5 litrelik 16 bin 128 su ile devam ettiği bildirildi.
 
AFAD'dan yapılan açıklamada, Irak'ın Musul kentindeki kriz nedeniyle yerlerinden edilenlerin maruz kaldığı şartların, insani kriz boyutuna ulaşması sonrası 12 Haziran'da bölgeye gıda, ilaç ve barınma amaçlı yardım malzemelerinin ulaştırılmaya başlandığı anımsatıldı.
 
İnsani yardımların bugün gönderilen 3 bin battaniye, 44 bin 800 bisküvi ve 1,5 litrelik 16 bin 128 su ile devam ettiği vurgulanan açıklamada, "AFAD koordinasyonunda Kızılay ve TİKA ile yürütülen çalışmalarla bugüne kadar başta Dohuk'taki insani yardım toplanma merkezi olmak üzere Sincar, Telafer, Tilkeyf ve Kerkük'e insani yardım ulaştırılmıştır" ifadesi kullanıldı.
 
Sahada ihtiyaç analizi yapılıyor
 
Açıklamada, 22 Haziran'da bölgeye ulaşan 4 kişilik AFAD ekibinin, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğundan aldığı brifing sonrası mağdur durumdaki insanların kaldıkları alanlara giderek yardımları organize ettiği ve yerinde ihtiyaç analizi yaptığı bildirildi.
 
Yardımları dağıtmak üzere Türk Kızılayı ve TİKA ekipleriyle birlikte çalışmaların yürütüldüğü aktarılan açıklamada, gelişmeler doğrultusunda ortaya çıkan insani ihtiyaçların karşılanması için AFAD'ın faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.