AFAD, 300 bin Suriyeliyi ağırlayacak

AFAD, 300 bin Suriyeliyi ağırlayacak

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ile Mardin’in Derik ilçesinde iki yeni kampı açmaya hazırlanıyor.

Suruç’ta oluşturulan 32 bin 500 kişi kapasiteli, ülkenin en büyük kampı pazar günü, Derik’teki 20 bin kişilik kampın açılışı da gelecek ay gerçekleştirilecek.

AFAD’dan alınan bilgiye göre, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 655 bin Suriyeli bulunuyor. Bunlardan 227 bini ülkenin güney ve güneydoğusundaki 10 ilde bulunan 22 barınma merkezinde kalıyor.

Suriyeli vatandaşların her türlü insani yardım ihtiyacının karşılandığı çadır ve konteyner kentlerde, barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler sunuluyor.

TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK

Üç öğün sıcak yemek hizmetinin verildiği kamplarda, okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar yer alıyor.

ÜLKENİN EN BÜYÜK KAMPI

AFAD, bu yıl üç yeni kamp daha açarak, barınma merkezi sayısını 25’e çıkarmayı planlıyor.

Kampların ilki, pazar günü Suruç’ta, Suriye’den gelen Kürtlerin hizmetine açılacak. Bu kamp, 32 bin 500 kişi kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük barınma merkezi olacak.

Tüm Avrupa ülkelerinin aldığından daha fazla Suriyeli’yi ağırlamaya hazırlanan kamp, kültür merkezi, okulu, hastanesiyle sığınmacıların birçok ihtiyacına cevap verebilecek.

BU YIL KAPASİTE 300 BİNE ÇIKARILACAK

AFAD, Derik’te kurulum çalışmaları devam eden 20 bin kişilik kampın açılışını da şubatta yapacak. İlçeden 3 kilometre uzaklıktaki Zeytinpınar Mahallesi’nde, 220 dönüm alanda 

oluşturulan kampta, Suriyelilere 450 çadırla hizmet verilecek. AFAD, bu yıl açmayı hedeflediği üç kampla barınma merkezlerindeki kapasiteyi 300 bine çıkarmayı öngörüyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.