Adrasan'da yangının izleri silindi

Adrasan'da yangının izleri silindi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Adrasan'da 250 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, "Böylece, Adrasan yangınının izlerini sildik" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adrasan'da 250 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, "Böylece, Adrasan yangınının izlerini sildik. Çalışmalarımız neticesinde 3 yıl sonra, yanan alanları eski yeşilliğine kavuşturmuş olacağız" açıklamasında bulundu.

Geçen yıl sarp bir arazide çıkan ve rüzgarın da etkisiyle 140 hektar alana zarar veren yangından sonra Orman Genel Müdürlüğü, araziyi yeniden ağaçlandırmak için çalışmalara başladı.

Bakan Eroğlu, AA muhabirine, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adrasan'daki orman yangınında bütün imkanların seferber edilerek hiç vakit kaybedilmeden müdahale edildiğini anımsattı.

"Adrasan'da 250 bin fidanı toprakla buluşturduk"

Türkiye'de yanan orman alanlarının bir metrekaresinin bile başka bir maksatla kullandırılmadığını vurgulayan Eroğlu, zarar gören 140 hektarlık alanın 100 hektarında tabii gençleştirme, 40 hektarında ise yapay gençleştirme çalışmaları yapıldığını vurguladı.

Erdoğlu, tabii gençleştirme çalışmaları kapsamında sahanın tamamına bin 500 kilogram kızılçam tohumu serpildiğini belirtti. 

Eroğlu, "Adrasan'da orman teşkilatımız bütün gücüyle çalıştı ve 250 bin fidanı toprakla buluşturduk. Böylece, Adrasan yangınının izlerini sildik. Çalışmalarımız neticesinde 3 yıl sonra, yanan alanları eski yeşilliğine kavuşturmuş olacağız" dedi.

Geçen sene Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da çıkan orman yangını kısa bir sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürülmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.