Adnan Oktar'ı eleştirdi, ceza aldı!

Adnan Oktar'ı eleştirdi, ceza aldı!

Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Cahit Karaalp, Adnan Oktar hakkında kaleme aldığı yazılar sebebiyle 11 bin TL para cezası aldı.

Adnan Oktar hakkında yazdığı yazılarda hakaret unsurları olduğu iddiasıyla altı ay önce mahkemeye verilen Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Cahit Karaalp, 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hapis cezasını 11 bin TL para cezasına çevirdi.
 
Adnan Oktar’a deli dediği ve dini tahrif ettiğini dile getirdiği için ceza aldığını ve daha önce de Oktar hakkında yazdığı bir yazıdan dolayı 4 bin TL ceza aldığını söyleyen Cahit Karaalp, “Adnan Oktar açtığı davalarla ve aldığı paralarla insanları psikolojik ve ekonomik olarak yıpratmak-çökertmek istiyor. Televizyon ekranlarında ve orda kedicik diye nitelendirdiği kadınlarla dans havasında batı müziği eşliğinde dini sohbetler etmesi halkın dini duygularını alaya almasından başka bir şey değildir.” dedi.
 
Karaalp, Adnan Oktar’ın televizyon yayınlarıyla ilgili halkın tepki vermesi gerektiğini, RTÜK’ün de gerekli adımları atmasını istediğini belirtti.

 
Adnan Oktar’ın ilk mağduru olmadığını ve sonuncusu da olmayacağını söyleyen Karaalp, “Ben Adnan Oktar hakkında yazılar yazmaya, halkı bilgilendirmeye devam edeceğim. Kimse beni yolumdan döndüremez, bunu böyle bilsinler.  Hâkimleri de Allah’ın mahkemesine havale ediyorum. Hakkında yazdığım yazılardan hiçbiri yanlış değildi. Sunduğum delillerin hiçbiri dikkate alınmadı, hâkim karşı tarafın tahrik etmesi sonucu bu yazılar yazılmış diyebilirdi. Ancak hâkim bunu bile yapmadı.” diye konuştu.
 
Türkiye’de birçok dava yıllarca devam etmesine rağmen bir sonuca varılmadığını fakat Adnan Oktar’ın davalarının kısa bir sürede sonuçlandırıldığına dikkat çeken Karaalp, “Bunun arkasında kasıt arıyorum, bunun arkasında farklı güçler var. Eğer bu gün biz Müslümanlar dinimize sahip çıkmazsak birileri gözümüzün içine baka baka dinimizi tahrif etmeye devam edecektir. Bizler bunun hesabını Allah’a veremeyiz. İslami camialar bu adam hakkında bir kamuoyu oluşturmalılar.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.