Adıyaman'da peygamber sevdalıları sahabede buluştu

Adıyaman'da peygamber sevdalıları sahabede buluştu

Adıyaman İl Müftülüğü, Samsat İlçe Müftülüğü ve Sema - Der tarafından Kutlu Doğum Haftası programları çerçevesinde, Samsat'taki sahabe Safvan Bin Muattal'ın türbesinde gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Programa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile Murtaza Yetiş, Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Binlerce kişinin katıldığı program, Mısırlı Kari Ahmet Rıdvan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program geç saatlere kadar sürdü. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren türbe etrafında toplanmaya başladı. Yoğun ilgi nedeniyle türbe yolunda uzun kuyruklar oluştu. Kızılay tarafından yapılan kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İl müftülüğü ve Samsat İlçe müftülüğü tarafından Kermes düzenlendi. Bu yıl ilk defa türbe içinde tüm gün Kur'an-ı Kerim okutulmaya başlandı.

Sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı programda, protokol konuşmalarının ardından yurt dışındaki Türk okullarından gelen öğrenciler ilahiler söyledi. Daha sonra sahneyi İlahi Sanatçısı Ömer Karaoğlu aldı. Ömer Karaoğlu, birbirinden güzel ilahilerle dinleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı. Ardından Grup Dergâh sahneye çıktı. Grup Dergâh, Türkçe, Arapça ve Kürtçe ilahiler okudu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Hazreti Muhammed'in iyi tanınması ve çocuklara iyi tanıtılması gerektiğini söyledi. Sodan, "İnsanlarımızın peygamberimize olan sevgisinin ne kadar yüksek olduğunun göstergesi. İnsanlığı, varoluş sebebimizi, her şeyimizi biz peygamberimizden öğrendik" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Bu mekânın ayrı bir özelliği var, bu mekânda meftun bulunan Safvan Bin Muattal Hazretleri Anadolu topraklarından iki sahabi kiramdan biridir. Biri İstanbul'da Eyyub El Ensari Eyüp'te meftun bulunmakta. Diğeri de burdaki Safvan Bin Muattal hazretleridir. Bu yılki Kutlu Doğum haftasının ana teması kardeşlik üzerine kurulmuştur. Çok isabetli bir karar, çünkü İslam'ın temelinde kardeşlik yatıyor. O kardeşlik duygusu ki hepimizi bir araya getiriyor. Kardeşçe ve de huzur ve barış ortamında bu güzel mekanda bu güzel etkinliği yapıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Anadolu insanının yüreğinin ne kadar peygamber sevgisiyle dolu olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin yürek coğrafyasını tutan illerimizden biri aslında. Cesetleriyle bile 14 asır geçse bile hala inanç coğrafyamızı bir arada tutabiliyorlar. Birlik ve beraberliğimizi sağlayabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise, "Kutlu Doğum günlerini camilerde kapalı yerlerde kutluyorduk. Artık milletimizin, Müslümanların Peygamber Efendimize teveccühü, ilgisi, alakası, camilere, kapalı alanlara sığmaz oldu. Böyle açık alanlara taşımak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

(CİHAN)