Adıyaman'da baraj manzaralı cami

Adıyaman'da baraj manzaralı cami

Adıyaman'da 10 bin kişilik baraj manzaralı cami yapılıyor.

Türkiye'de yeri kesin olarak bilinin iki sahabeden biri olan Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu Samsat ilçesine 10 bin kişilik baraj manzaralı cami yapılıyor.

 Bütün sosyal donatı alanlarına sahip olarak inşa edilen Sahabe Camii ve Külliyesi, insanların manevi ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, projenin tamamlanmasıyla Adıyaman'ın bir inanç merkezi olması hedefleniyor.
 
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, kenti inanç merkezine dönüştürerek, Osmanlı mimarisinin bütün özelliklerini yansıtacak baraj manzaralı inşa edilen Sahabe Camideki çalışmaları yerinde inceledi.
 
Burada yetkililerden bilgi alan Demirtaş, 8 ay önce başlanan bu projenin kaba inşaatını Nisan ayında bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
 
Kaba inşaatını bitirdikten sonra seri bir şekilde ince inşaatına başlayacaklarını aktaran Demirtaş, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile bölgenin inanç turizmi açısından canlanacağına işaret etti.
 
Caminin kaba inşaatı için herhangi bir ödenek sıkıntısının bulunmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:
 
"Bu dev eseri bir an önce vatandaşlarımızın hizmetine sunabilmek için ileriki dönemlerde caminin ince inşaatı için de kaynak arayışına gireceğiz. 5 bin metrekare kapalı alana sahip ilimizin en büyük camilerinden biri olarak inşa edilen Sahabe Cami tamamlandığında, yaklaşık 10 bin kişi baraj manzaralı bir mekanda ibadetlerini yapmış olacaktır. Bu dev projenin hizmete sunulmasıyla birlikte dini gecelerde yapılan ibadet ve etkinlikler burada yapılarak, ilimiz bir cazibe merkezine dönüşecek ve buraya gelen insanlarımız da ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilecektir"

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.