Adil Lami'den mülteci çocuklara Kuran-ı Kerim dersi

Adil Lami'den mülteci çocuklara Kuran-ı Kerim dersi

Uluslararası İnsanı Yardım Derneği Onsur, Türkiye’de 2. İnsanı Yardım ve Suriyeli Mülteciler etkinliği gerçekleştirdi.

Uluslararası İnsanı Yardım Derneği Onsur’un 4 gün boyunca düzenlediği etkinliğe; futbolcular, gazeteciler, sosyal medya fenomenleri, televizyon programcıları, youtuberlar ve iş adamları katılım gösterdi.


Katılımcılar; psikolojik destek, çocuk şenliği, spor aktiviteleri, resim çizimi, film gösterimi, sağlık taraması gibi etkinlikler düzenledi. Etkinliğe katılan misafirler 4 gün boyunca kurulan çadırlarda kalarak, mültecilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekecek.

Suriye’nin sınır Alakuzu köyünde başlayan aktivite daha sonra Hatay/Reyhanlı’da devam etti. Filistinli Ressam Belal Khaled mültecilerin kaldığı çadırlara Suriyeli çocuklarla beraber resimler çizerek küçük çocuklara ufak çaplı eğitim verdi.

Reyhanlı'da 2.gün aktiviteleri devam ediyor.Filistin'li Ressam @BelalKhaled ve Suriyeli Abdülhalim çadır ve duvarlara resim çiziyorlar.

Bugün Suriye'li mülteci çocuklara psikolojik destek çalışmaları yapıldı. Daha sonra çocuklar ile oyunlar oynayıp maket oyuncaklar yaptık.
Etkinliğe katılan Katar Milli Takımı kaptanı Adil Lami, mülteci çocuklara hem futboldaki tecrübelerinden bahsetti hem de Kuran’ı Kerim eğitimi verdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.