Adaylar 32 soruyu görebilecek

Adaylar 32 soruyu görebilecek

ÖSYM, adayların YGS'de çıkan sorulardan 32'sine verdikleri cevapları izlemelerini sağlamak için güncellenen "Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi"ni saat 17.00'den itibaren erişime açacak.

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) çıkan soruların yüzde 20'sini oluşturan 32 soruya adayların verdikleri cevapları izlemesini ve cevap kağıtlarındaki işaretlemeleri kontrol etmesini sağlamak için güncellenen "Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi"ni saat 17.00'den itibaren erişime açacağını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YGS'ye giren adayların cevap kağıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kağıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 29 Mart'ta erişime açılmıştı.

Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve temel soru kitapçığı adı altında adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulan sorular, adayların bu sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini sağlamak amacıyla bugün saat 17.00'den itibaren erişime açılacak.

Adaylar, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara (yayımlanan yüzde 20) "Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi'nin "http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaralarıyla erişebilecek.

Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecek.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.