Aday öğretmenler, ilk defa alan sınavında ter döktü

Aday öğretmenler, ilk defa alan sınavında ter döktü

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavında, 150 bin 174 öğretmen adayı ter döktü.

Dün saat 09.30’da başlayan sınavda 40 soruluk Alan Bilgisi Testi ile 10 soruluk Alan Eğitimi Testi yer aldı ve adaylara 75 dakika süre verildi. Sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van’da yapıldı. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü, yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca) alanlarında gerçekleştirildi.

Sınavdan çıkan öğretmen adaylarının bir kısmı soruların bekledikleri gibi geldiğini belirtti. Bazı adaylar da sınavın belirleyici olmadığını ve bu sınavı gereksiz gördüklerini ifade etti. Başka bir öğretmen adayı ise sistemi eleştirdi: “Maç oynanırken kural değişmez. Şubat ayından itibaren alan sınavı yapılacağı söyleniyorsa 3-4 ay hazırlanarak bu iş olmaz. Ama genel itibarıyla sorular üniversite derslerini kapsıyordu ama sınava hazırlanmak için elimizde yeterli zaman yoktu. O kadar hazırlandık artık tekrar paşa paşa koyun otlatmaya mı döneceğiz, hayırlısı!”

Zaman