Aday adayı değilim

Aday adayı değilim

Gazeteci Nevzat Çiçek, “hiçbir partiden aday adaylığı başvurum olmamıştır" dedi

Risale Haber-Haber Merkezi

Gazeteci Nevzat Çiçek, 7 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için aday adayı olduğu noktasında gerek Adıyaman basınında gerekse de Ulusal basında birçok haber çıktığını belirterek, “hiçbir partiden aday adaylığı başvurum olmamıştır. Bu yönde parti teşkilatlarından, sivil toplum kurumlarından ve hemşerilerimden gelen istekler  çok fazla olsa da sürdürdüğüm gazetecilik mesleğim açısından bir yerden aday adayı olmanın doğru olmadığını ifade ettim” dedi. 

Çiçek’in açıklaması şöyle: 

Kamu görevi yürütenler aday adayı olduktan sonra tekrar eski kurumlarına dönebiliyorlar. Ancak gazetecilik mesleği açısından böyle bir istifa zorunluluğu olmasa da böyle bir durumda yıpranmayı da göz önüne aldığımda aday adaylığı başvurusunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Farklı partilerden gelen bütün tekliflere önerim şu oldu; “Eğer Türkiye’nin demokratikleşmesi noktasında bana ihtiyaç duyuyor, benim sizin yanınızda olmamı istiyorsanız, bu talep sizden geliyorsa aday adaylığına başvurmama gerek kalmaz, listeler i hazırlayan sizlersiniz ve gerçekten “Vitrin” aday istemiyorsanız gereğini kendiniz yaparsınız ve beni de yıpratmazsınız” şeklinde olmuştur.

Benim siyaset yapma anlayışım bir koltuk kapma, bunu kariyer olarak sürdürme, bunu bir ranta dönüştürme değildir ve buna ihtiyacım olmadığının özellikle altını çiziyorum. Gerek Türkiye’de gerekse de dünyanın farklı coğrafyalarında yaptıklarımın, sürdürdüğüm gazetecilik mesleğimin objektifliğinin zarar görmemesi adına aday adaylığında bulunmayı doğru görmedim

Bu nedenle son günlerde gerek yurt içi ve gerekse de yurt dışı  konferanslar, gazete kurma  çalışmaları ve  Tv Programlarım  gerekse de  Tunus’taki incelemelerim nedeni ile bu tartışmalardan uzak kaldım ancak Türkiye’ye döndükten sonra çok sayıda insanın gerek sosyal medya, gerek mail gerekse de yüz yüze aynı soruyu sormalarından dolayı bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Mesele ülkeye hizmetse, demokratikleşme ve mazlumun sesini duyurmaksa elbette karar alış süreçlerinde yer almak önemlidir ama o karar alma süreçlerinde baskı unsuru olabilmekte önemlidir” diye düşünüyorum.Bu vesile ile bütün hemşerilerime, parti temsilcileri, STK ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.