Adana'da 'Mukaddes Emanetler' sergisi

Adana'da 'Mukaddes Emanetler' sergisi

Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde NT Adana Mağazası tarafından “Mukaddes Emanetler” fotoğraf sergisi açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerini desteklemek amacıyla açılan “Mukaddes Emanetler” sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Topkapı Sarayının kilitli kapıları arkasında muhafaza edilen mukaddes emanetler 40 fotoğraftan oluşuyor. Sergi, 30 Nisan Cumartesi gününe kadar açık kalacak.
NT Adana Mağazası Yöneticisi Levent Büyük, “Hz. Muhammed (sav) Efendimizin doğum gününü de içine alan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine destek olmak amacıyla “Mukaddes Emanetler” sergisini Adanalılarla buluşturmak istedik. Topkapı Sarayına gidip kutlu emanetleri görme imkanı bulamayan tüm halkımızı sergiyi gezmeye davet ediyoruz. Sergide Efendimiz’in (s.a.v) yayı, kılıcı, sancağı, hırka-i saadeti, ayak izi, teyemmüm taşı, kabir toprağı ve nal-i saadeti görüyor. Ayrıca; Hz. Fatıma annemizin sandığı, seccadesi, duvağı ile Hz. Hüseyin' in hırkası ve Hz. Aişe annemizin örtüsü de bulunuyor.” dedi.
NT mağazaları olarak sadece kitap, kırtasiye ve teknoloji konusunda hizmet vermediklerini kaydeden Levent Büyük, eğitim ve kültürün de destekçisi olarak faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi.
Büyük, “NT, huzur ve güven veren bir ortamda nitelikli ve doğru bilgiye ulaşılabilecek, gelişime açık bireylerin referans adresi olarak görülüyor. Aile ve okul eğitimine destek veren, herkese okuma sevgisi, bilinci ve alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan mağazacılık anlayışına sahibiz.” ifadesini kullandı
Stargündem