Adana'da iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklandı

Adana'da iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklandı

Adana'da, yasa dışı yönlendirmelerle iş yerlerinin toplu olarak kapatılması durumunda ilgililer hakkında adli ve idari işlem uygulanacak.

Adana Emniyet Müdürlüğünden, yasa dışı yönlendirmelere uyarak iş yerlerinin toplu olarak kapatılması durumunda ilgililer hakkında adli ve idari işlem uygulanacağı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğunun kamu idarelerine ait olduğu belirtildi.

Açıklamada, kamu düzeninin korunması için mevzuat hükümleri gereğince il sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığı, aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlem uygulanacağı aktarıldı.

Ayrıca, kamu düzenini, güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi halinde vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan karar ve tedbirlere aykırı davrananların 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı, Kabahatler Kanununun 32'nci maddesi uyarınca da emre aykırı hareket eden kişiye idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.