Adana'da Bilim Şenliği

Adana'da Bilim Şenliği

Adana Valisi Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "TÜBİTAK 4007 Adana Bilim Şenliği"nin açılışında yaptığı konuşmada...

Adana Valisi  Mustafa Büyük, İl  Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "TÜBİTAK 4007  Adana Bilim Şenliği"nin açılışında yaptığı konuşmada, "Gençlerimiz büyük bir gayret ve ümitle hemen hemen her alanda projeler gerçekleştiriyor ve bunları hayata geçirmek için hayaller kuruyor." dedi.

TÜYAP  Adana Fuar Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK 4007  Adana Bilim Şenliğinde, "Sağlıklı beslen sağlıklı yaşa", "Seramik eserler", "Diş dostu ol", "Bir buçuk  Adana", "Robot projeleri gösterisi" gibi başlıklar altında 156 stant açıldı.  Kurttepe Anadolu Teknik ve Mesleki lisesi öğrencilerinin yaptığı "Sumo Robotu" ziyaretçilere eğlenceli vakit geçirtti.

Vali  Mustafa Büyük şenlikte yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının eğitim alanında çaba sarf ettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik aileler, okul yöneticileri, öğretmenlerimiz gayret gösteriyor. Ama bu çabalar sadece okuldaki programlar içerisinde değil, çeşitli projelerle başka kurumların, destekleriyle anlamlı hale gelecek. Çocukların gelecekle ilgili hedefleri çok daha iyi noktaya ulaşacak. Bu vesileyle okullarımızın çeşitli projelerini takip ediyoruz. Ben de bazılarına katıldım. Gençlerimiz büyük bir gayret ve ümitle hemen hemen her alanda projeler gerçekleştiriyor ve bunları hayata geçirmek için hayaller kuruyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü de  Güney Kore'nin sadece bilimsel çalışmalar ve teknolojik kazanımlarla dünyada örnek ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin de 20 yıl sonrası için önemli yerlerde olabileceğinin altını çizen Sözlü sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'ni de bu çerçevede görmek lazım. Yarın bir kaç memleket çocuğu, dünyada kimsenin başaramadığı şeyleri başardığında niçin  Türkiye ileri noktalarda olmasın. Elbette bilimin bize sunduğu şeyler olacak ama Allah'ın bahşettikleri var. Bu millet kendi cevherini ortaya koymak noktasında muhakkak ki üzerine düşeni yaptığında, bu çocukların yaptığı on binlerce projenin içerisinde belki 3, 4 tanesi ete kemiğe bürünecek. Milletimizin ufku açılacak, dünya milletleri içerisinde hak ettiğimiz yeri bulacağız."

Açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü  Turan Akpınar ise programın açılışında yaptığı konuşmada, hazırladıkları projeyle, öğrencilere bilimsel bir bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilim şenliğinde günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara çözüm yolları üretmeyi amaçladıklarını belirten  Akpınar, "Projemizde, hedef kitlemizin, sorunlarla baş edebilecek duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlayacak toplam 81 etkinlik bulunmakta. Bununla beraber, projemizde, bilim söyleşileri, atölye çalışmaları, tiyatro oyunu, gösteri deneyleri ve çadırlar bulunmakta. Şenliğe yaklaşık 26 bin aktif ve 100 bin pasif katılımcı bekliyoruz." diye konuştu.

Daha sonra  Vali Büyük, Büyükşehir  Belediye Başkanı Sözlü şenliğin açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi.

 

 

Son Dakika

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.