Adana Valisi Coş: Gıda denetiminde Türkiye birincisiyiz

Adana Valisi Coş: Gıda denetiminde Türkiye birincisiyiz

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’nın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde yapılan çalışmalar ile tarımsal üretim değerinin 4.6 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.

İl Özel İdaresi’nce sağlanan kaynak kapsamında, tarımsal üretimin arttırılmasıyla birlikte, verimliliğin ve kaliteli üretimin sağlanmasını önemsediklerini kaydeden Vali Coş, tarımın geldiği aşamaların rakamlarla da ortaya konduğunu belirtti. Türkiye’nin 62 milyar dolarlık tarım ürünleri hâsılası ile tarım üretiminde Avrupa birincisi ve dünya yedincisi olduğunu aktaran Hüseyin Avni Coş, “9 yılda Türk tarımı sekiz kez pozitif büyüme göstermiş, bu başarı Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da takdirle karşılanmış ve örnek gösterilmiştir. Adana, tarım ürünleri hasılasına 2.5 milyar dolarlık bir katkı sağlayarak bu başarının en büyük pay sahibi olan illerinden biri olmuştur.” dedi.

2013 yılı gıda çalışmaları açısında hareketli geçtiğini dile getiren Çoş, “Yeni yayınlanan mevzuatların uygulanması konusunda sektörün ve kamuoyunun bilgilendirilmesi, gıda çalışanlarına hijyen konusunda eğitimler ve denetimler önemli bir yer tutmuştur. Bu kapsamda 2013 yılında 79 denetçi ile 24 bin 439 gıda denetimi gerçekleştirilmiştir. Denetçi başına düşen denetim sayısı yönünden ilimiz, 309 denetimle Türkiye birincisi konumundadır. Ayrıca 2013 yılında 174 Alo gıda hattına bin 185 ihbar yapılmış ve ihbarlar zamanında incelenerek, tavizsiz bir şekilde gereği uygulanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.